Ligue 1.: Olympique Marseille - Caen

andre-ayew-04-10-2014-caen---marseille-9eme-journee-de-ligue-1-20141004184936-5970.jpgA hét utolsó munkanapja vagyon, ami egyben azt jelenti, hogy a hétközi európai kupák után ismét a nemzeti bajnokságok felé fordíthatjuk orcánkat. Ez a nap a rákészülésről szól, elébe megyünk egy-két jó vagy rossz fogadással a szombat-vasárnapi meccsdömpingnek. A Ligue 1. huszonhetedik elsőjének a Marseille és a Caen fut neki. Körmölnöm kötelező!

Olympique Marseille - Caen, 20:30

Pár francia alakulat részt vett a hétközi csatározásokban, a Marseille-nek viszont most nincsenek ilyesfajta kötelességei, mivel tavaly a csapat csak a 6. helyen zárta a francia pontvadászatot. Az hogy ez jövőre ne forduljon elő, igen sokat tesznek Gignacék, már nagyon úgy néz ki, hogy ebből bizony kupaindulás lesz. Így vagy úgy, de ebből Bajnokok Ligája lesz májusban, nem tudom elképzelni, hogy a Monaco-val szembeni hét pontos előnyüket elbazíroznák. Az meg hogy az év végén ebből egyenesági indulás (1-2. hely), vagy csak BL-selejtező (3. hely) lesz, ezt még nehéz megmondani.

Bielsa fiainál az utóbbi időben egy pöttyet megállt a tudomány, ikszek sorát játssza a csapat, a Lyontól elszenvedett vereség óta pedig az figyelhető meg, hogy ha kiteszik a lábukat Marseille-ből, nem nagyon jönnek a pontok. Bár a legutóbbi St. Etienne elleni idegenbeli 2-2-nél szerencséjük sem volt, hiszen 2-1-es vezetésüknél a 91. percben, egy igencsak vitatott szitut követően vesztették el a két pontot. A Velodrome-ban más a helyzet ott bivalyerősnek mondható a gárda, és hát ma ismét hazai pályán játszanak, tehát van ok a bizakodásra és a három pontra. De..

A mai vendég, a Caen pazar formának örvend, hiszen 2015-ben szárnyal a csapat, amely a tavaszi rajtot megkezdve még az utolsó helyen állt. Aztán a Lille elleni vereséget követő hat meccsen már nem tudták két vállra fektetni Patrice Garande legényeit. A Stade Michel d'Ornano-ban lezúzták a Reimst, szintén 4-1 a Rennes otthonában, majd jött két hazai győzelem (St. Etienne, Toulouse), melyet egy csodapont követett Párizsban. Arra szerintem sokan emlékeznek, és azt is el tudom képzelni, hogy azzal a meccsen pénzt is sokan buktak. És hogy a csapat attól, hogy elkerült a kiesőzónából, nem állt le, a Lens látta kárát a parádénak, 4-1-es verést mértek rá Sala-ék. A kölcsöngyerek is jó forma, 4/3-at tett bele a közösbe. 

Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy ha a Caen tartja ezt a jó formát, akár még pontot is csenhet Marseille-ből, vagyis az OM-nek fel kell kötnie a gatyót a hármasért. Igaz Gignacék is előbb-utóbb kijönnek majd a gödörből, így most nem mernék az 1x2 vizén evezni, inkább bevállalom a G/G opciót, amihez a Caen adja az ihletet. Ez a csapat ugyanis amikor ellátogat a Velodrome-ba, mindig otthagyja a névjegyét gól formájában. A hazaiaktól pedig nem hiszem hogy gond lehet a dugó.

OM kerete: Mandanda, Samba - Fanni, Mendy, Aloé, Dja Djédjé, Morel, Sparagna - Thauvin, Imbula, Ayew, Alessandrini, Payet, Romao, Tuiloma, Ocampos - Batshuayi, Gignac

Caen kerete: Vercoutre, Perquis - Imorou, Yahia, Appiah, Calvé, Saad, Raineau - Feret, Seube, Kanté, Adéoti, Lemar - Sala, Privat, Langis, Benezet, Bazile

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.83
Iroda: bet365

Eredmény: 2-3