Darts: Premier League 4. hét

2015-betway-premier-league-lawrence-lustig-pdc_1cdo53fbhw41j1b3p612ebsizt.pngElérkeztünk a 2015-ös Premier League 4. hetéhez. Mint minden csütörtökön most is öt összecsapásnak lehetünk szemtanúi, ezúttal az észak-írországi Belfast városában. Ezen meccsekhez próbálok egy kis mankót adni, megnézzük mi történt az eddig lejátszott meccseken, illetve az egyéb hétvégi versenyeken milyen formát mutatott a sorozatban szereplő 10 úriember.

A lebonyolításról pár szóban annyit, hogy az alapszakaszban mindenki játszik mindenkivel, ezután a tabella utolsó két helyezettjétől könnyes búcsút veszünk. A többiek még egyszer összecsapnak egymással, hogy eldöntsék ki jut a most nagyon divatos "Final Four"-ba.

Phil Taylor - Peter Wright

taylor.jpegwright.jpegAz este első mérkőzését a rekord világbajnok Taylor játssza az extrém kinézetével sok ember kedvencévé vált Peter Wright ellen. Az angolok legendája a nyitó meccsen az aktuális világbajnok ellen kezdett, és mint január első napjaiban, most is egy szoros meccsen maradt alul Anderson ellen. Ezt követő meccsein először Lewis-t gyalulta a színpadba, múlt héten pedig Bunting kapott egy méretes 7-1-et. Taylor fejben összeszedte magát, ez látszik a kiszállózásán (legmagasabb ez a % a mezőnyben) és az összesített átlagja is a második a mezőnyben.

A mostani ellenfél teljesítménye teljesen mást mutat. Az első két meccs mindegyikén 7-1-re kapott ki majd a 3. fordulóban Barneveld ellen a sírból hozta vissza a meccset és mentette döntetlenre a dolgot, ezzel megszerezte első és eddig egyetlen pontját az idei vetélkedésen. "Snakebite" a kiszállóira durván 3 nyilat pazarol el, ez nem mondható túl jónak, az átlaga is egészen gyengus, valami nincs nála rendben, előbb-utóbb biztos elkapja a fonalat, de nem érzem, hogy az pont a mai nap lenne. Erre a meccsre a tippem Taylor győzelem, nincs rá nagy szorzó az biztos, de egy ilyen sorozatban szerintem ezek a hendikeppes fogadások túlságosan is a szerencsén múlnak. 12 legből mindenki 6-6-ot kezd, ezen a szinten pedig elvárható, hogy saját kezdését megnyerje a játékos, persze bármikor kifoghat valaki rosszabb napot, de én nem kockáztatnék.

Kim Huybrechts - Dave Chisnall


huybrechts.jpegchisnall.jpegMásodik meccsen az egyik idei újonc Kim Huybrechts fog színpadra lépni Dave Chisnall ellen. A belga egy döntetlennel és két vereséggel áll pillanatnyilag a tabella 8. helyén. Ellenfele a 2. helyen tanyázik, az első két meccsét volt szerencsém látni tv-ben is, kellemesen csalódtam Chizzy-ben, egész jó játékot produkál. A statisztikákat böngészve arra az érdekességre figyeltem fel, az angolnak rosszabb az átlaga, de mégis mennyivel előkelőbb helyett foglal el mint mostani ellenfele. Szoros meccsnek tűnik számomra ez a meccs, nem tartok elképzelhetetlennek egy pontosztozkodást sem, ezért az én tippem DNB Dave Chisnall győzelem.

James Wade - Gary Anderson

anderson.jpegwade.jpegA sorban következő mérkőzést a számomra színtelen-szagtalan James Wade vívja az regnáló világbajnok Gary Anderson ellenében. A skót első meccséről már fentebb szóltam így arról mást nem írnék, második meccsén Wright-nak tartott egy kis előadást a darts szépségeiből, majd múlt héten a bombaformában játszó van Gerwen ellen begyűjtötte első vereségét ebben a kiírásban, így 4 ponttal áll a tabellán. A mai ellenfele szintén ennyi pontott szorgoskodott össze, csak ő még veretlen. Két döntetlen, előbb Bunting, majd Chisnall ellen, a két meccs között pedig a belga sporttársat gyűrte le. Biztos jó meccs lesz ez is, és talán szoros is, de nálam Anderson a befutó.

Michael van Gerwen - Adrian Lewis


lewis.jpegvan_gerwen.jpegUtolsó előtti meccs lesz szerintem a hét meccse, két volt világbajnok csap összes. A holland Michael van Gerwen és az angol Adrian Lewis. A kopasz ogre eddig mindenkit letarolt akivel szembe találkozott, nagyon nagy formában játszik, élmény nézni a meccseit. Lewis esete kicsit más. Első meccsen nagyon megverte az akkor gyengén teljesítő Barney-t, majd utána The Powertől kapott ki 7-2-re, azon a meccsen nem tudom mi történhetett Adrian-nel, 2-2-ig szépen játszott, majd mintha valami elszakadt volna nála és egyszerűen semmit nem talált el, érthetetlen. Múlt héten kicsit kozmetikázott a dolgon, leikszelt Huybrechts-sel. Ha mindketten azt nyújtják az este folyamán amire képesek, akkor nagy csata várható, egy iksz sem kizárt, de nálam ma is van Gerwen a nyerő.

Stephen Bunting - Raymond van Barneveld

bunting.jpegvan_barneveld.jpegAz est zárómérkőzésén Stephen Bunting küzdhet egy jót Raymond van Barneveld-del. Mindketten 1-1 pontot szereztek eddig, szóval még mindegyik részről várunk az első győzelemre, és azt kell mondjam, hogy nem vagyok benne biztos, hogy ez ma fog eljönni. Mindketten jó játékosok ez nem vitás, nem hiába vannak itt. Bunting-ot bevallom őszintén nem igazán ismerem, amit olvastam róla, hogy stabil játékos, képes nagyon jó játékra ami kellhet is ma. Viszont a túloldalon ott áll Barney, egyik kedvencem a holland, viszont kicsit visszafogott teljesítményt nyújt a címvédő, úgy gondolom, hogy ezt a meccset egy kombinációs szelvényre ikszre húzva meg lehet játszani, amúgy nagyon 3 esélyes.

premier-league-darts-2015.png

Még egyszer a tippek:

Phil Taylor - Peter Wright # Phil Taylor @ 1.16 / 6-6

 

Kim Huybrechts - Dave Chisnall # Dave Chisnall DNB @ 1.57 / 4-7

 

James Wade - Gary Anderson # Gary Anderson @ 1.44 / 4-7

 

Michael van Gerwen - Adrian Lewis # Michael van Gerwen @ 1.33 / 6-6

 

Stephen Bunting - Raymond van Barneveld # döntetlen @ 4.50 / 4-7