Bajnokok Ligája: Bayer Leverkusen - Atletico Madrid

mario-mandzukic-antoine-griezmann-atletico-madrid.pngEz a mérkőzés lehet a nap Bajnokok Ligája meccse, bár kettő közül nem nehéz választani, ugyanis a másik párharc (Arsenal - Monaco) nálam igen egyoldalúnak tűnik. A Bayer Leverkusen nincs jó formában, de hát ilyenkor illik elpuffogtatni a közhelyeket, hogy egy német csapatot soha nem szabad leírni. Bár ma nálam az Atletico Madrid leírja őket…

Bayer Leverkusen - Atletico Madrid, 20:45

A bajnokságban csak vegetál Roger Schmidt együttese, Salzburgban azért könnyebb volt az élete a német edzőnek, de ez egy másik Bundesliga, ez a németes. 2015-ben még csak egy meccset nyert a csapata, de az is csak a Hertha elleni volt, Brémában kikaptak, és a Wolfsburg is elverte őket a BayArénában. A Dortmund elleni ikszet a fene se tudja hova lehet rangsorolni, hiszen a Borussia a bajnokságban azért már kezd magára találni, és esetleg az Augsburgban szerzett egy pontot is lehet valamiféle életjelnek tekinteni. Nem fenékig tejfel arrafelé az élet, főleg hogy Schmidtnek számolnia illik Kruse, Toprak, Bender és Jedvaj hiányával is. A BL-ben a Monaco mögött csak 2. lett a csapat, ez is mutatja, hogy nem egy világverő alakulatról beszélünk, mert hát a Monaco sem egy nagy wasistdas. Persze attól nem kell tartani, hogy a Leverkusen nem ad bele apait-anyait, na de az Atletico az nem egy Augsburg, hanem a spanyol bajnok és a tavalyi BL kiírás döntőse, amely Costa távoztával nem gyengült, sőt Torres, Mandzukic és Griezmann érkeztével szerintem erősödött.

Hogy mégsem lehet mérget venni ennek a mai odavágónak a kimenetelére (bár én veszek), az nem más, mint hogy a Matracosok is hullámra ültek, ezt mutatja pl. hogy a Barca elleni kupacsata visszavágóján 1-0-s hazai vezetésnél ketté akarták harapni a katalánokat, miközben Simeone egyletének nem ez a filozófiája. A Celta is odavágott Garciáéknak, a másik véglet meg, hogy pl. a Real-t úgy kipofozták (4-0), hogy az ember csak tátotta a száját, és attól félt nehogy kiakadjon és úgy maradjon. Aztán a hétvégén a főpróbán már ismét villant egyet Torrente főnyomozó kedvenc együttese, ennek az Almeria látta a kárát. A csapatról az a kép jött le eddig, hogy masszív mint a beton, nem enged teret a fickándozásnak, az előnyét kőkeményen megtartja. Elég csak felidézni, hogy tavaly a spanyol bajnokságban és kupában milyen eredményeket tudott felmutatni a Barca és a Real elleni meccsekről. Ha ezt hozzák Németországban is, akkor nem lehet gond.

Mivel a bajnokságban van egy kis lemaradása Griezmannéknak, ezért, már amennyire majd a németek engedik, szerintem szeretnének – és képesek is rá - olyan eredménnyel hazatérni, hogy a visszavágón elég legyen a továbbjutáshoz egy olyan mutatvány, amiért nem kell megszakadni. Gondolok itt egy mai egygólos (0-1, 1-2) sikerre. Simeonenak majd teljes keret áll a rendelkezésére, két játékosának a pályára küldése kétséges csak, Koke és Tiago van sárgával jelölve, bár ez nagyjából azt jelenti, hogy ha nagy szükség van rájuk, simán be lehet dobni őket a mélyvízbe.

Na hogy a lényegről is essen szó, a forma alapján, és a két csapat játéka közti különbségből adódóan, és ha nem jön közbe semmi váratlan esemény (piros lap), semmiből születő gól (pl. mint a Dortmundé), akkor ez nem lehet más mint vendég siker, ami nem mondom hogy egyszerű lesz, és nem nagy különbségű, de jönnie kell. Tutistáknak az Atletico DNB a megfelelő.

Tipp: Atletico Madrid
Odds: 2.53
Iroda: Pinnacle

Eredmény: 1-0