Serie A: Napoli - Sassuolo

5napsas-320x233.jpgA hétvégi olaszozásból két Serie A bajnoki meccs maradt hétfőre, és mivel ez a nap szokott meglepetésekkel szolgálni, ezért próbálok olyan tippel jönni, ami nem tartozik a "hűha, ez meg mi volt" kategóriába. Nápolyban a Sassuolo fog vendégeskedni, az Inter meg Szardíniára látogat. Előbbi a szimpibb derbi, arra agyaltam ki egy remélhetőleg pénzhozó tippet.

Napoli - Sassuolo, 19:00

callejon_zapata.jpgA Napoli jelen pillanatban a 3. helyen áll, és ha ma este nyernének is Callejonék, akkor sem változna semmi, a csapat maradna a dobogó alsó fokán. Ami változna, hogy a Roma veronai blamája miatt három pontra cuppanhatnának Tottiékra, és öttel meglóghatnának a másik római egylettől, a Laziotól. A nápolyi forma remeknek mondható, négy megnyert bajnoki után belefért egy blama, főleg ha Szicílián "bökik" az emberbe a kést. Ez történt Benítez fiaival is. Nápolyban eddig jól megy a szekér, csak a Chievo (ez még az idény elején történt) és a Juventus rabolta ki Bud Spencer szülővárosát, hárman (Palermo, Cagliari, Empoli) pedig pontot csentek a San Paoloból. Rafa mester ma kicsit foghíjas alakulatot dob a piacra, mert legjobb gólvadásza, Higuain eltiltása, Michu, Insigne és Zuniga sérülése miatt nem lesz ott a Sassuolo elleni keretben.

A Sassuolo középmezőnyös státusszal illethető, a 12. hely amolyan tutista pozíció, a kiesés réme nem fenyegeti őket, az európai kupahelyektől meg igencsak messze vannak Magnanelliék. Hazai pályán rendezettek, nehéz őket lenyomni a sárba, eddig csak a Fiorentinának és a mai vendéglátónak sikerült, viszont idegenben volna még mit csiholnia a produktumon Eusebio di Francesconak. Bár ez se teljesen igaz, hiszen 14 pontot azért csak begyűjtöttek, köztük olyan sikerekkel, mint pontszerzés Firenzében, győzelem a torinói Bikák otthonában, iksz az Olimpicóban, három pont a San Siróból, vagy az egy-egy pont a két genovai alakulattól. Nálam ezek azért szép eredmények. Ahogy Beniteznek, úgy di Francesconak sem fenékig tejfel az élet, sőt neki még gázosabb a szitu, ugyanis neki is kiesett a pikszisből pár jó kaliberű spílere, akik nem lehetnek ott a San Paoloban. A védelemből Terranova, Vrsaljko és Peluso is kipottyant, tehát foghíjasnak tűnik a dolog, bár a Longhi, Acerbi, Cannavaro és Gazzola kvartett minden bizonnyal megoldja majd a rájuk bízott feladatot.

zaza_berardi.jpgAmi igencsak nagyot nyomott a latban a mai tippem kiötlésében, az nem más, mint a Sassuolo jó idegenbeli góltermése. Berardiék eddig 12 meccset vívtak távol Reggio Emiliától, és ezek 75%-án bevertek minimum egyet a házigazdának. Nem is beszélve arról, hogy a Napoli hazai pályán bár erősnek mondható, ritkán marad szűz Rafael kapuja. Mindössze kétszer, az AS Roma és a Parma ellen tudták csak megvédeni a góltól a várat. Higuain hiányában igaz hogy kiesett egy vérbeli gólvágó, de Hamsik, Callejon vagy Zapata azért van ott, hogy helyettesítse az argentínt. A vendégektől a két lurkó, Zaza és Berardi az, akit nehéz visszafogni ha gólhelyzetbe kerül. Jó lesz ez, vagyis nagyon remélem.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.83
Iroda: bet365

Eredmény: 2-0