Bundesliga: Stuttgart - Borussia Dortmund

_auba.jpgPéntek este a Stuttgart és a Dortmund nyitja a Bundesliga 22. fordulóját. Mind a kettő alakulat szomjazza a bajnoki pontokat, a Stuttgart hátát senki nem nézi, de a Dortmundét sem a megszokott mennyiségű csapat látja, mindössze három, a mai vendéglátó, a Freiburg és a Hertha. Szerintem ez derbi a javából.

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund, 20:30

A Stuttgartról is nagyjából az jön le, mint a Borussiánál, hogy egy ilyen nagy múltú csapat mit keres a tabella végén. Bár ami a Dortmundnál tapasztalható kettősség (bajnoki bénázás, BL remeklés), az még úgy ahogy kezelhető, csak kicsit érthetetlen, addig a VfB-nél egyelőre nincs megoldás, ez a csapat sajnos nagyon gyengécske. Hogy feltámadnak-e még és esetleg valahogy kiharcolják a bennmaradást? Nagy csodára volna szükség. Leginkább a hazai meccseken kellene megpróbálni a pontgyűjtést, mert idegenből azért a 13 nem olyan vészes, de a hazai 5 pontocska az minden, csak nem produktum. Hogy a Dortmund ellen feltámadnának Stevens tanítványai? Nem gondolom, pont talán jöhet, de a győzelemben nem gondolkodnék. A holland mesternek még az is gondot okoz, hogy egyik legjobbja, Gentner eltiltása miatt tuti nem játszik, a védelemből pedig Rüdiger nem fogható hadra.

Dortmundnak jó ez a pénteki nap, hiszen jövő héten BL meccsen kell majd helytállniuk Torinóban a Juventus ellen, így marad nekik pár nap pihi. A 2015-ös év jól indult, hiszen a Leverkusen otthonából csentek pontot, ám a folytatás már nem úgy jött össze, ahogy az várható volt, ugyanis a Signalban Bobadilla góljával nyerni tudott az Augsburg. A sztori lezárva, új fejezetet nyitottak Kagawáék, hiszen az idénynyitó óta nem alkottak olyat a fiúk, amit a Freiburg és a Mainz ellen véghezvittek, kettő bajnokit nyertek egymás után. Világcsúcs! Egy olyan csapatról kell ezt írnom, amely tavaly másodikként zárta a bajnokságot. Fura egy történet ez Kloppéknál. Botladozás a Bundesligában, meseszép nyomulás a BL-ben. Talán ma összejön az, amire a 2014/15-ös pontvadászatban még nem volt példa, három meccs zsinórban a tarsolyba? Klopp mester pár emberét nem vihette magával a svábokhoz, hiszen Drum, Großkreutz és Blaszczykowski is sérült, Bender, Kehl és Hummels szerintem ott lesz, bár nem hiszem hogy a kezdő XI-ben kapnának helyet.

Hogy a Stuttgart nem adja könnyen magát, az holtbiztos, bár semmi fogózkodót nem találok, csak amolyan megérzés féleség, igaz arra meg nem nagyon szabadna adni, én még egy 2-2-es ikszet is simán el tudok képzelni ezen a kiesési rangadón. A Dortmundban benne kell hogy legyen a gól, főleg az utolsó két játéknap fényében. Ezt lovagolnám meg.

Tipp: Dortmund gólok 1,5 felett
Odss: 1.66
Iroda: bet365

Eredmény: 2-3