Európa Liga: Tottenham - Fiorentina

tot-fio.jpgHa kedden-szerdán Bajnokok Ligája, akkor csütörtökön Európa Liga következik, és remélem tökösebb meccsek jönnek, mint amilyet a "nagyoknál" láthattunk. Van hiányérzetem, na. Néztem az EL sorsolását, és elsőre azt kellett megállapítanom, hogy igen jó kis derbiknek nézünk elébe, főleg ha az olaszok is, akiknek nem szokásuk, komolyan veszik a sorozatot. Ők kényesek az ilyenre, nekik csak a Serie A létezik, na meg a BL, már ha megérik a tavaszt. Ott most csak a Juve az üdvöske, talán még mehetnek is egy kört a Dortmund ellen. Minden más olasz banda az EL-ben vigasztalódik. Én is egy ilyen meccset választottam, ahol a vendég csizmaországból érkezik.

Tottenham - Fiorentina, 21:05

Mi mást lehetne mondani egy olyan csapatra, amelyik a világ egyik legjobb bajnokságában hetek óta remek formát mutat hazai közönsége előtt, pontosabban november 30. óta nem talált legyőzőre a White Hart Lane-n, mint hogy pazar. Minden sorozatot figyelembe véve is parádézik a Spurs, csupán egy FA kupa szégyenfolt lett felvarva a becsületükabátra, január 24-én a Leicester City kirabolta a WHL-t. Szóval pöpec a sorozat, sőt hetek óta sok gólos a széria, tehát igen nagy rössel mehetnek neki az olaszoknak. Pochettino mesternek derűs napjai vannak, mert mindenki a fedélzeten várja a Fiorentina elleni EL derbit. Az EL-ben eddig jól szerepeltek idén az angolok, mindössze a Besiktas otthonában nem jutott pont Dembelééknek. Egy kicsit azért lehet félteni őket, mert bár az Aszteraszt oda-vissza pakolták, azért a Besiktas és a Partizan ellen izzadgattak.

A Fiorentina hat hete nem talált legyőzőre a bajnokságban, idegenben 3 zsinórban, ahol nem kapott ki a Viola. Az Európa Ligát is szépen tolják Valeroék, csak a Dinamo Minszk ellen nem sikerült nyerni, igaz az már az utolsó csoportmeccs volt. Nem osztott-szorzott, a Fiorentina csoportelsőként zárta a K jelű kvartettet.
Montella mesternek Rossin, Lupatellin és Bernardeschin kívül nincs komoly hiányzója, tehát sikerülhet elérni olyan eredményt Londonban, amely elég lehet a visszavágóra. Egy gól szerintem dukál a firenzeieknek.

Mire lehet számítani ma? Szerintem gólok tuti lesznek, de hogy tud-e nyerni a Spurs, vagy a Fio odateszi magát és hazavisz egy ikszet, számomra dilemma. Viszont hogy mind a két alakulat eredményes lesz, na az sima ügy. Hazai oldalon ott van a mostanság csak Hurrikánnak becézett Kane, ontja magából a gólokat, a vendégektől pedig az örök gólvadász Gomez hozhat egyet a tutiba. A hazai pálya miatt cseppnyi előny Lameláéknál, ezért ha kötelezően tippelnem kell, 2-1-es hazai sikert mondanék.

Tipp: 2,5 gól felett
Odds: 1.80
Iroda: bet365

Eredmény: 1-1