Ligue 1.: Lorient - Lyon

lorient-lyon-notes.jpgA francia Ligue 1.-ben ezen a hétvégén volt pár furmányos eredmény, három pályán a pirosat sem vetették meg a fiúk, a Monaco meccsét meg jól elhalasztották, mert a pályára olyan mennyiségű csapadék hullott, hogy a spori nem gondolkozott játékban, a halasztás mellett döntött. A fura eredmények között lehet említeni a PSG hazai Caen elleni 2-2-jét, ahol Ibráék már kettővel mentek, amire a vendégek a 90. és 90+2. percben reagáltak egy-egy góllal, de a Marseille is botlott pénteken, Gignacék szintétn 2-2-vel zártak, az örömködő ellenfél a Reims volt. Hmmm. Nézzük mi a mai menü.

Lorient - Lyon, 21:00

Hát a jelenlegi listavezető játékosai azt hiszem igencsak felugráltak a fotelükből, amikor a Marseille és a PSG eredményére pillantottak, ugyanis a Lyon ha ma nyer, akkor "aranyvasárnap" lehet a maiból, igaz jó sok van még a pontvadászatból, de a négy pont fór az mégiscsak jól mutat a bizonyítványban.

jeannot.jpgViszont olyan csapatnál vizitálnak ma Gourcuffék, akik nem nagyon engedhetik meg maguknak, hogy pontokat veszítsenek, főleg nem hazai közönség előtt. A Lorient ugyanis a tabella hátsó felében kuksol, sőt az Evian a tegnapi Lens-ban aratott győzelmével egy pontra megközelítette a Les Merlust, fogalmazhatnék úgy is, hogy a Lorient egy pontra van a kiesőzónától. Ajjaj, ajjaj, menekülni kellene, hangozhat el az öltözőben, a drukkerek körében, na de hogyan, ha a liga egyik legjobbja jön ma Bretagneba. Bízni lehet a mostani jó formában, és leginkább a hazaiban, az utóbbi időben mutatott alkalmas lehet a pontszerzésre. Idén már kettő vendégvárós meccse volt Sylvain Ripoll együttesének, a Lille-nek nem jutott pont Bretagne-ból, a Montpellier eggyel távozott. Ja és a legutóbbi kanyarban annak a Reimsnek az otthonában nyert a banda, amely most Marseille-ből lopott magának ajándékot. Decemberben az OM sem tudott nyerni a Stade Yves Allainmat - Le Moustoirban, és ősszel a PSG is küszködött itt egy jót. Tehát nem lesz egyszerű a menet ez Jalletéknak, még úgy sem hiszem hogy az lenne, hogy Ripollnak azért van jó pár hiányzója. Bár ők nem a lorienti csillagok, de Jouffre és Coutadeur fontos láncszeme a 4-4-2-es gépezetnek. Ripoll az ő helyettesítésükre, Bellugou-t és Ndong-ot szemelte ki. Gassama és Mostefa miatt szerintem nem kell aggódni, ők már játszhatnak, viszont Ayew valószínű még nem lesz kezdő, de padozni fog, és ha kell, bedobja őt a mester. Ha nincs Ayew, akkor majd Jeannot odapakol.

A Lyon az a csapat, amely a taktikailag mindig jól felkészült Lorientet idén egyedül volt képes jól elverni (4-0). Igaz azt Lyonban tette. A Lorient ugyanis ritkán kap ki több góllal, nem olyan könnyű rájuk megszégyenítő verést mérni. Egy csapat volt, amelynek ez sikerült és Lorientben kettőt is közé tudott tenni, de ez fura módon nem egy sztárcsapat volt, hanem a kiesőzónában fészkelődő Evian (0-2).

njie-fekir.jpgSzóval a Lyon idén ismét olyan fényében csillog, mint anno az aranykorszakában, a 2000-es évek elején, amikor sorra gyűjtötték be a bajnoki aranyat. A Stade de Gerlandban brutál-metál Hubert Fournier együttese, a mutatójuk 11-1-1, a lőlapjuk 31-6, hasonló csak a Marseille-nek van, a PSG például a nyomukba sem ér. Na de ma nem Lyonban van a meccs, hanem... Na igen, Fournier mesternek nem könnyű az élete, ha elhagyják Lyont, ott már többször beleszalad a késbe a Les Gones. Ezen kellene javítani, és akkor le lehetne rázni a másik két nagyot, mert ami közös mindhármójukban, az a hazai pályás jó szereplés, meg az idegenbeli hogyismondjam, na az nem az igazi, azon vóna még mit csihúni.

Ahogy Ripollnak, úgy Fourniernek is vannak spílerei, akik ma nem biztos, hogy beszállnak a buliba. Minden OL rajongó kétségbeesetten várja már Lacazette visszatértét, igaz a PSG ellen a Fekir-N'Jie duó nem vallott szégyent, lehet rájuk építeni, nem rossz alternatíva. Malbranque papa már nem a régi, benne van a kórban, ő szerintem ma nem játszik, a karmesteri pálca Gourcuffé. Jó helyen van az. Aki még játékkétséges, az Jallet, de van príma helyettese, Dabo. Hát így leírva mégsem kell annyit aggódnia Fourniernek, lehet menni a három pontért.
Hogy aztán mi lesz ennek a randevúnak a vége? Passzolom a kérdést. Annyit azért közölnék a lyoni fiúkkal, hogy az utolsó két alkalommal, amikor a Lorient 0-0-át játszott, az utána következő bajnokiján nagyon nyert. 2013 november: Reims 0-0, Nice 3-0. 2014 augusztus: Nice 0-0, Guingamp 4-0. A Lyon utolsó két meccsénél ugyanez, 2014 április: Toulouse 0-0, május Marseille 4-2. 2014 november: Bastia 0-0, St.-Etienne 3-0. Csak egy adalék, ami érdekesnek tűnhet.

És hogy én mire adom ma a fejem? Szerintem G/G-s találkozó lesz. A Lorient otthon azért rugdossa a gólokat, és a Lyon is szeret azért beköszöngetni idegenben. Egymás elleni utolsó három meccsük Lorientben szintén G/G-s volt.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.73
Iroda: bet365

Eredmény: 1-1