Süper Lig: Karabükspor - Kasimpasa

karabuk-kasimpasa.PNGA török Süper Lig 20. fordulójának nyitómeccsét Karabükben kezdik, ahol a hazai Spor a Kasimpasa játékosairól akarja lerángatni a mezt. Hogy sikerül-e nekik? Nem nagyon izgat, az 1x2-t elkerülöm, viszont a gólok száma, na az ami izgat engem. Gólvadászok előre!

Karabükspor - Kasimpasa, 12:30

A Karabükspor a tabella végén kullog, a 17. hely egyelőre bánatot csal a drukkerek arcára, ez a pozíció ugyanis az 1. Ligásokkal való osztályozót jelentené az év végén, amiben azért benne van a rizikó, a kiesés veszélye. Viszont csüggedni még nem érdemes, bár az eddigi 19 forduló alatt nyújtott produktum megadja az alaphangot, mert a Süper Lig hátsó fele igen szoros, a 8. Mersin is csak 10 pontra van Özmertéktől. Szóval lehet még feljebb jönni, ehhez azonban kellenek a pontok, talán ma a Kasimpasa ellen összejön egy-három. Tolunay Kafkasz együttesének bajnoki formája mondhatni a béka segge alatt van, persze hogy nem sok jóra számítanak a drukkerek, igaz a legutóbbi kanyarban legalább már ponthoz jutott a csapat, amely az előző négy fordulóban nem sikerült. A hazai pálya nem garancia arrafelé a sikerre, 10-ből csak 3-at tudott behúzni a Karabükspor, volt egy pontosztozkodásuk, hatszor viszont kirabolták őket. Viszont ami jó hír az én tippem szempontjából, hogy a 10 hazain 12-14 gólarányuk van, vagyis alaphangon O2,5-lel zárnak Akpaláék.

A Kasimpasa a török bajnokság középpontjában van, na nem a balhék, az igazolások miatt, hanem mert pont a tabella közepén tanyáznak. 2015-ben eddig nem nagyon parádéztak, hiszen csak az Erciyessport csapták meg, a Fener, a Basakeshir és a Futács Márkós Mersin elagyabugyálta őket. Az isztambuli csapatnak az Recep Tayyip Erdoğanban pozitív a mérlege, ám ha el kell hagyni a várost, na akkor jönnek csak a gondok, alig jut ponthoz Sota Arveladze alakulata. Pedig azért vannak jó képességű srácok ebben a csapatban, elég ha csak megemlítjük a holland vándort, Ryan Babelt, aki az Ajaxból indulva már megjárta Liverpoolt, Sinsheimet (Hoffenheim) majd megint Amszterdamot, hogy aztán kikössön a Boszporusz partján, ahol úgy tűnik jól érzi magát. Vagy ott van a svéd kapus, Isaksson, aki a nagy nemzetközi rutinjával igen sokat tehet a Kasimpasa sikereiért. De ott vannak a helyi istenek is, például Adam Büyük, aki Babel mellett a másik gólzsákocska, teljesítményére már Fatih Terim is felfigyelt korábban, igaz még csak kiegészítő pali a válogatottnál. A középpályán Tunay Torun robotol több évnyi Bundesliga tapasztalattal, Castro pedig az Ibériai-félszigetről hozott színt a csapatba. Szóval vannak itt ügyes srácok, de persze elmondható ez a Karabükről is.
A Kasimpasa idegenben igazi gólfesztiválos meccseket vív, erről árulkodik a 9 meccsen esett 40 gól, ami persze kicsit csalóka, mert a legutóbbi Mersin elleni meccsen 8 gól esett, de ha ezt kivesszük a buliból, akkor is 8/32 a mutató. Overes meccset ötöt játszottak Castróék, ebből az utóbbi időben, négy jött össze öt meccsből, de a Karabük is szórta hazai pályán, szintén négy az utolsó ötből.

A hazaiaktól ma Viola, Akpala és Traoré, a Kasimpasából Büyük, Babel és Sanharib iratkozhat fel a lőlapra. Én nagyon bízom benne, hogy a két csapat hozza a formát, és ismét sok gólos meccset adnak nekünk fogadóknak.

Tipp: 2.5 gól felett
Odds: 1.93
Iroda: Pinnacle

Eredmény: 0-0