Serie A: AS Roma - Empoli

card_roma-empoli.jpgA Serie A 21. fordulójában lassan az utolsó szalmaszálba kapaszkodhat az AS Roma, ha idén a bajnokság megnyerésére törekednek. Ma az Empoli vár Rudi Garcia együttesére, amolyan kötelező feladatként, nézzük megbirkóznak-e Tottiék Maurizio Sarri legényeivel.

AS Roma - Empoli, 20:45

A farkasok az olasz kupa küzdelmeit követően újra otthon fogadhatják a kiesés ellen menekülő Empolit (3-10-7). A kupameccs ugyan elég meredekre sikerült hiszen a korai vezetés ellenére mindössze hosszabbításban múlták felül ellenfelüket, de valószínűtlen, hogy újra megszoríthatják őket az Olimpicóban. Az Empoli 9 idegenbeli mérkőzésén mindössze 1 győzelmet hozott össze, de vereségük is mindössze 3 van, a gólkülönbségük (10-13) se olyan tragikus, ugyanakkor a Roma otthoni formája imponáló, főleg a kisebb csapatok ellen. Hazai pályán10 meccs 7 győzelem, 3 döntetlen (köztük például a Lazio és az AC Milan ellen ami „megengedhető” ).

A Roma dolgát kicsit nehezítheti , hogy a két kulcsfontosságú középpályás, De Rossi és Strootman hiányoznak majd a mérkőzésről, igaz az Empoli ellen nem feltétlenül az ő „box to box” stílusuk kell a győzelemhez. Nem lesz Gervinho sem, aki az Afrika-kupán elkövetett bakija ellenére továbbra is az elefántok győzelméért küzd.

Az Empolinak szinte nincs hiányzója, csak egy, a védő Tonelli, viszont ő a csapat házi gólkirálya (17 meccs/ 4 gól). A hiányzók ellenére a Roma abszolút favorit, ami nálam olyan 2-3 gólos győzelmet jelent. A hendit választom erre a mérkőzésre, ami 2-s feletti szorzóval kecsegtet. A kevésbé bátrak maradjanak a garantált hazainál, hiszen egy duplázásos szelvényhez jól jöhet a Romára adott 1,45.

Tipp: AS Roma -1,5
Odds: 2.38
Iroda: bet365

Eredmény: 1-1