Premier League: Arsenal - Aston Villa

arsenal-aston.jpgA múlt hétvégi FA kupa kör után újra a bajnokság felé fordul az angol fanatikusok figyelme. Nem tehet mást az Arsenal sem, amely elsőként (és majdhogynem utolsóként) biztosította helyét a legnagyobbak közül az FA kupa 5. körében. Az ágyúsok igen jó köröket futnak az elmúlt hetekben, ami igencsak rájuk fér miután a bajnokságban a Manchester United és a Southampton is komoly veszélyt jelent a már már kultikussá vált BL főtáblás helyért folytatott küzdelmükben. Nézzük mi várható a Villa elleni bajnokin.

Arsenal - Aston Villa, 14:30

Az észak-londoni alakulat az elmúlt 7 tétmeccséből 6-t behúzott és mindössze az azóta padra száműzött Sczesnynek köszönhetik az egyetlen vereségüket éppen a rivális Southampton otthonában. Ennél is beszédesebb, hogy elmúlt 3 bajnoki meccsén az Arsenal 8-0-s gólkülönbséggel és 9 szerzett ponttal büszkélkedhet. Az ellenfél a nem túl veretes Aston Villa lesz, amely a bajnokság 15. helyén szerénykedik, ami nem is lenne akkora probléma egy kis középcsapattól, ha nem csapnivaló 11-25-s gólkülönbséggel állnának ( igen a Birminghamiek 22 bajnoki meccs alatt mindösszesen 11-szer zörgették meg az ellenfél hálóját). Nem kell ehhez nagy jóstehetség, hogy kimondjuk, országos egyes a derbi….. hacsak.

De az Arsenal elég szeszélyes csapat benyomását kelti idén és az Emiratesben is szórt el pontokat már-már megnyert meccseken is. Az ágyúsoknál nagy eséllyel nem léphet pályára az idei évben robot üzemmódban futballozó Alexis Sanchez, aki kisebb szalagproblémák miatt valószínűleg csak a kispadról figyelheti társait. A hosszú távú sérültek közül még nem léphet pályára Welbeck, Arteta, Debuchy, Wilshere, Chamberlain és természetesen Diaby sem, de meggyőződésem, hogy a visszatérő Özil, Walcott páros így is képes lendületet adni a csapatnak, mint ahogy az élete formájában futballozó Cazorla és Rosicky is.

A birminghami alakulat viszonylag jól áll a sérültek terén, hiszen a tegnapi nap folyamán már teljes értékű munkát végezhetett Agbonlahor, aki fitt a londoni kiruccanásra, mint ahogy a kisebb problémákkal küzdő Clarc, Vlaar, Joe Cole hármast is össze fogják ragasztani ha kell. Emellett a Villa kölcsönbe megszerezte a Manchester City erősen mellőzött szélsőjét Scott Sinclairt, aki szintén készen áll a bemutatkozásra.

Mindent összevetve a hazai csapatnak könnyedén kell bekalapálnia a három pontot és ezt érzésem szerint gond nélkül megoldják Giroudék, igaz az 1,23-s szorzóban nehéz az értéket keresni. Éppen ezért érdemes megpróbálni a jó kis hendit, hiszen ezért már 1,7 s szorzót is találunk, ha megfelelő helyen keressük, márpedig az Arsenal formáját nézve ezt is nehéz megkérdőjelezni…

Ha valaki szereti az izgalmakat az nyugodtan bízhat abban, hogy az Arsenal benyel egy gólt, mert ez szokása a Wenger gárdának, így pedig a 2,5-nél több gól is elérhetőnek tűnik 1,60-s oddsért.

Tipp: Arsenal -1,5
Odds: 1.75
Iroda: bet365

Eredmény: 5-0