Ligue 2.: Sochaux - Arles-Avignon

toko_ekambi.PNGPéntek vagyon, Ligue 2. az étlapon. Van bőven választék, az egyik kiszemeltem a Sochaux - Arles derbi lesz. Ez így első blikkre egy igen sima derbi kellene hogy legyen, hiszen a két csapat tabellán elfoglalt helyezése, gyűjtött pontjai, a formája, mind azt mondatja velem, hogy ez nem lehet más mint hazai siker. Biztosan így van? Nézzünk mögé egy kicsit.

Sochaux - Arles, 20:00

A Sochaux jelenleg 5. a Ligue 2. tabellán, a neve mögött 35 pont figyel, gólkülönbsége pozitív, a feljutó helyektől 10-3-1 pontra van, tehát minden győzelem arra ad alapot, hogy a Sochaux jövőre akár a legjobbakkal mérettethesse meg magát. Formájuk biztató, 15 meccse veretlenségi sorozatuk volt, de a listavezető otthonában ezt már nem tudták tovább növelni., a Troyes simán verte őket 2-0-ra. Mondhatni, hogy ez azért belefér. A Stade Auguste-Bonal-ban már nyolc bajnoki óta nem tudták elkapni Olivier Echouafni legénységét, igaz ezen nyolc bajnokiból sok volt a döntetlen, szám szerint öt. Echouafni mester csak három játékosára nem számíthat, Zouma (8/0), Kharja (8/0) és Ilaimaharitra (17/1) nem lehet ott az Arles ellen, de pótlásuk nem megoldhatatlan feladat.

Az Arles csont utolsó helyen áll, nagyon érik nekik a National Liga, már ha nem kapják össze magukat valamennyire a hátralévő 17 fordulóra. Bár a szezont nem kezdték rosszul, de az első győzelmükre szeptember közepéig kellett várni, a másodikat pedig csak október 24-én, a Niort elleni meccsen tudták begyűjteni, mindegyiket hazai közönség előtt. A Niort elleni siker után katasztrofális produktum következett, 7 vereség és csupán egy döntetlent bírt összehozni az Arles. Január 23-án aztán megtört az átok, a Nancy feküdt le a sereghajtónak. Victor Zvunka tudomásom szerint minden emberét csatába küldheti, nincs eltiltottja, sem sérültje.

Szóval ezen adatok alapján nem nagyon lehetne kérdés, ki nyer ma, de az, hogy a Sochaux hazai pályán 10 meccsen csak 8-8-at produkált, kicsit halványítja a tuti 1-esem. Na de ez nem tart vissza attól, hogy végre önfeledt sikert ünnepelhessen a Stade Auguste-Bonal közönsége, és mivel az utóbbi időben az Arles ha kikapott idegenben, azt hendivel tette, így kockázat ide vagy oda, a Sochaux-t is így hoznám a révbe. Próbálkozni azért lehet, sőt kell is, ilyen oddsért meg pláne.

Tipp: Sochaux -1 AH
Odds: 2.40
Iroda: Pinnacle

Eredmény: 1-0