Coppa Italia: Parma - Juventus

untitled.jpgKedden már volt egy olasz kupameccs, az volt az első negyeddöntő, ma jön egy másik, a további két párharc pedig majd csak februárban. Tegnap az AC Milan nem tudott élni a hazai pálya előnyével, és azzal sem hogy egy félidőt emberelőnyben játszhatott, igaz ekkor már hátrányban volt, de a Lazio megtartotta az előnyét és beugrott a legjobb négybe. A Juventusnak mi más lehetne a célja, mint hogy kövesse a rómaiakat, ehhez nem kell mást tennie, mint legyőzni saját közönsége előtt az idén a bajnokságban igen vérszegény Parma-t.

Parma - Juventus, 20:45

A Juve 20 éve nem nyert Coppa Italiat, ami azért fura, mert már évek óta igen erős csapata van a torinóiaknak. Allegri szerint igen kemény összecsapás vár ma fiaira, bár a Parma papíron nagyon gyenge, hiszen a bajnokságban szerzett 9 pont, amit 20 meccsen ért el, nem azt mondatja, hogy a Juventusnak bármi félnivalója lehet a Stadio Ennio Tardiniben. Na de ez mégis egy kupameccs, ahol a mondás szerint bármi megtörténhet. Azzal sem számolt senki a bajnoki idényben, hogy a Parma majd elkapja az Inter és a Fiorentina grabancát, de Cassanóék megtették. Szóval csak óvatosan.

Allegri majd teljes kerettel utazhatott Parmába, egyetlen hiányzója van csak a csapatnak, az argentín Tevez, aki személyre szabott edzéstervvel készül a jövőre, ugyanis ismét begyulladt a térde. A Torinóiak az ezt megelőző kupakanyarban a Veronát oktatták, Toniék 6-1-re maradtak alul az akkor 4-3-3-ban felálló Juvéval szemben, amely nagy valószínűséggel ma is ebben a formációban ugrik neki a Parmának.

Tavaly év végén Torinóban már találkoztak a felek, akkor igen kidomborodott a két csapat közti különbség, Pogbáék 7-0-ra verték Donadoni alakulatát. Ebből azonban nem szabad kiindulni, mert a Juve évek óta igen szoros meccseket vív Parmában, már annak is örülnie kell a zebrás fanoknak, ha nyerni tud a csapat, ebben azonban nem hiszem hogy hiba lesz.

Sokat elárul az az adatsor, hogy az utolsó öt látogatásból csak kétszer nyert a Juventus (egy góllal), kétszer leikszeltek, egyszer pedig a Parma zsebelte be a három pontot.

Donadoninak is van hiányzója, ketten (Acquah és Belfodil) Afrika kupáznak, Coda, Ghezzal és Jorquera pedig maródiak. Cassano úgy néz ki ma már pályára léphet. - A béna cikkíró (jómagam) nem hitte el hogy Antonio tényleg szerződést bontott. Aztán mégis. Köszi JZ!

Akár azt is el tudom képzelni, hogy Allegri rotálni fog egy cseppet, bár még így is igen bivaly kezdőt dobhat a zöld gyepre. Visszatérhet Pirlo, a védelemben szerephez juthat Ogbonna és Padoin, elől pedig egy Coman, Llorente, Pepe támadótrió riogathatja a pármai védelmet.

Mindent egybevetve jó kis derbire, és kétoldali gólra számítok, ami egy kicsit azért rizikós tipp, de valahogy én érzem a Parma gólt, a Juve gólja pedig nem lehet kérdés.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 2.10
Iroda: bet365

Eredmény: 0-1