FA kupa: Brighton - Arsenal

giroud.jpgSzombaton igencsak érdekes eredmények születtek az angol FA kupában, kíváncsian várom, hogy a mai felhozatalból hol születik meglepetés, vajon melyik Premier League együttes búcsúzik idejekorán. Tegnap olyan csapatok hasaltak el, mint a Southampton, a Chelsea, a Manchester City és a Tottenham, és tették ezt hazai közönségük előtt. Ma mire számíthatunk?

Brighton & Hove Albion - Arsenal, 17:00

A Manchester United még pénteken szolgáltatta a meglepetést azzal, hogy nem tudott túllépni a Cambridge-n, igaz nekik megadatik a lehetőség a javításra az Old Traffordon, a többieknek már nem. Újrajátszásra kényszerült még a Sunderland és a Liverpool is, mindegyikük Championshipből érkezett vetélytársnak engedték meg azt a luxust, hogy esélyt szolgáltattak a Fulhamnek és a Boltonnak is, hogy hazai pályán kiejthessék a nevesebb riválisukat.

Ma ismét három PL-es csapat teszi tiszteletét az FA kupában, na de vajon hol lehet meglepire számítani? Én az Arsenal meccsét szúrtam ki, hogy na ne, itt nem lehet semmi tréfa. Brightonba mennek Giroudék, és azért gondolom, hogy itt nem lesz laca-faca, mert Wenger jól tudja, hogy ha olyan nagy csapatok már kiestek, mint a Chelsea, a Tottenham és a Man. City, jó esély mutatkozhat idén behúzni a trófeát. Igaz a Pool és a MU még továbbmehet, őket azért nem ildomos félvállról venni, de talán a két legerősebbnek vélt rivális már nincs versenyben.

A Brighton a Championship tagja, ám ott a tabella végével barátkozik már egy ideje. Formája azonban jónak mondható, idén már három meccset is nyertek Colungáék, egy továbbjutást érő győzelem Brentfordban az FA kupa berkein belül, és még két bajnoki sikert is elkönyvelt Chris Houghton együttese. A fogadkozások biztosan meg vannak, de ma nem érhet minket meglepetés, abból bőven elég volt a tegnap napon.

Hogy Wenger milyen keretet visz magával, még kérdéses, de amit sok helyen is láttam, hogy elől Giroud riogathat majd, őt Özil, Campbell és Walcott támogatja. Rosickyé a karmesteri pálca, segédje a francia Coquelin lesz. Hátul a Koscielny, Gibbs, Chambers hármas stabilnak tűnik, melléjük még Bellerínt tippelik. A kapuban tuti Ospina áll majd. Jó-jó nem olyan hű de ütős, de nem rossz ez a brigád. Jó persze Sanchez, Ramsey, Wilshere, Arteta és Welbeck nincsen, ám ebből látszik, hogy Wenger milyen szerencsés, van miből meríteni, lehet keverni a kártyákat.

Amúgy 2013-ban már összekoccantak a FA kupában, akkor nyögvenyelős Arsenal 3-2-es siker született, Giroud akkor is játszott, szórt egy duplát. A Brighton akkori gólszerzői már nincsenek a klubnál, az osztrák Barnes azóta Burnleyben, Ulloa pedig a Leicester Cityben villog.

Egy szó mint száz, itt ma nem lehet meglepetés. Ezt honnan tudom? Sehonnan, csak bazira remélem. :) Ja és mivel ez nálam sima, hogy legyen miért izgulni, megfejelem egy kis hendikeppel.

Tipp: Arsenal -1,5
Odds: 2.41
Iroda: Pinnacle

Eredmény: 2-3