Eredivisie: Cambuur - PSV Eindhoven

depay.jpgAz Eredivisie 19. fordulójának szombati nyitómeccsén a PSV Eindhoven a Cambuurstadionban vizitál, annak reményében, hogy folytassa remek bajnoki menetelését. Elsőre nem tűnik egyszerű feladatnak, ugyanis a Cambuur igen szépen dolgozik ebben az évadban, jelenleg a 7. helyen, Európa Liga playoff pozícióban tanyázik. A PSV azonban nyerni érkezik Cambuurba.

Cambuur - PSV Eindhoven, 18:30

Valószínűsíthető, hogy ennek a feladatnak szeretnének megfelelni az évad végeztével is, ehhez Ogbecheéknek azonban még sokat kell tenniük. Henk de Jong alakulata fura módon idegenben tűnik masszívabbnak, hazai pályán azért sokszor belefutottak a késbe, pedig nem kezdték anno rosszul az idényt, a négy első hazaiból hármat hoztak és egyen ikszeltek. Aztán jött egy négyes csomag, amiből egy pont sem került a közösbe, a Feyenoord, az Ajax, az Alkmaar és a Breda is odapakolt nekik. Az új évet idegenben kezdték, és hozták a formájukat, egy pontot elhoztak Hágából. Amúgy idegenből csak egy buktájuk van, az pedig nem mástól, mint a mai vendégtől, a PSV-től.

A PSV elég szépen nyomul idén, vezeti az Eredivisie-t, előnye az Ajax-szal szemben négy pont, a 3. Feyenoord pedig szakadéknyi távolságra van, 12 pont a differencia. Nagyjából kijelenthető, bár még messze a vége, hogy idén vagy Eindhovenbe vagy Amszterdamba kerül a bajnoki tál. Depayék október 5-e óta veretlenek, mindössze egy Groningen elleni 1-1 rondít bele ezen időszak 100%-os mérlegébe. Cocu mester majd mindenkire számíthat, egyedül Hendrix és Jozefzoon az, aki sokszor kap játéklehetőséget, de a PSV kerete van olyan bőséges, hogy egy-két arc kiesése nem okozhat gondot. Idegenben sem ijed meg a filipszes csapat, az utolsó 5-ből négyet bezúztak, ide is a Groningen elleni iksz rondít a képbe. A csapat nem egyemberes, sokan hozzátesznek góljaikkal a csapat sikeréhez. Elől Depay (14/10), Narsingh (17/3), Locadia (10/4) és Luuk de Jong (16/10), mögülük Wijnaldum (17/6) és Maher (16/7) az akik ismerik a gólszerzés csínját-bínját. A hátsó alakzattal sincsenek gondok, úgy érzem, hogy a 18 meccsen beszedett 14 gól igen jó alap a sikerek eléréséhez vezető úton, ám idegenben azért inkább ingatag a védelem, Eindhovenben ezzel már kevesebb a gond. Willemsék idegenben ugyanis majd minden meccsen behoznak egyet az ellenfélnek, ritka az, amikor kapott gól nélkül nyer meccset a PSV.

Szerintem ez ma sem lesz másképp, vagyis ha Cocu mester a fiait győzelemre akarja vezetni 2015 második idegenbeli meccsén is, akkor szerintem nem lesz elég az egy rúgott gól, mert a Cambuur ma biztosan odapakol egyet Zoet kapujába. Ennek szellemében agyalódott ki a tipp is erre a derbire.

Tipp: PSV és 2,5 gól felett
Odds: 2.20
Iroda: bet365

Eredmény: 1-2