Premier League: Burnley - Liverpool

balotelli.jpgAngliában a Premier League-ben a hagyományokhoz híven karácsony másnapján fordulót rendeznek, ez az úgynevezett Boxing Day. Ezen a napon minden csapat tiszteletét teszi, nincs kivétel, teljes kanyar van. Elsőként a bajnokesélyes Chelsea kezd, a Stamford vendége a West Ham United lesz, este 18:30-kor egy másik londoni csapat, az Arsenal zárja a napot, közte pedig a maradék nyolc meccsen gálázhatnak a fiúk.

Burnley - Liverpool, 16:00

Az én egyik kiválasztottam erről a napról a Liverpool vendégejátéka a Burnleynél. Sokan most nagyon várják már a Pool sikerét, aminek az előszele az Arsenal elleni sírból visszahozott egy pont lehet, ami olyan erőt adhat Lallanáéknak, hogy az újoncot sikerülhet két vállra fektetni. A házigazdát azonban nem olyan fából faragták, hogy csak úgy kirabolhassák őket, aki ide jön a három pontért, annak bizony nagyon meg kell érte harcolnia. A bajnoki kezdet még nehéz volt, kicsit megilletődötten futottak ki a gyepre, de az utóbbi időben kész oroszlánbarlang a Turf Moor. Az utolsó négy hazain veretlen Sean Dyche együttese, a Hull City és a remek Southampton is fejet hajtott, az Aston és a Newcastle azonban elcsent egy pontot. Boydék jelenleg a 18. pozícióban vannak, ám egy mai sikerrel a Burnley akár a 15. helyig is felrepülhet, elkerülve a kiesőzónából. 

A Pool ahhoz képest, hogy tavaly sokáig a bajnoki címért versengett, az idei 10. pozíció igencsak csalódásnak tűnik. Az Anfielden még úgy ahogy megyeget, igaz ott is soknak tűnik a kilenc meccsből a négy döntetlen, főleg ha azt nézzük, hogy kik ellen nem jött össze a győzelem. A legfontosabb az Everton elleni lett volna, hiszen mégiscsak egy városi derbiről beszélünk, de fájó lehetett a Hull és a Sunderland elleni pontvesztés is. Az utolsó, az Arsenal elleni, meg inkább a csoda kategória, hiszen a pontszerzés csak Skrtel 97. percben szerzett góljával jött csak össze, viszont ez nagy löketett adhat itt az ünnepek körüli pontvadászathoz. A Burnley szerintem verhető idegenben, és ha a következő , a Swansea elleni hazai meccset is be tudnák húzni Coutinhoék, akkor egy kicsit talán fel lehetne lélegezni. Az OP-n, ahol azért meg szoktam nézni a tipsterek tippjeit, ez az egyik legkedveltebb meccs a mai napról, és a nagy többség ide vendég sikert jósol. Simán benne lehet, ugyanis Dychenek a védelemből két emberét is pótolnia kell, igaz a Duff - Ward párosból inkább előbbi az, aki nagy vérveszteségnek tűnik egy Pool elelni hazai derbi előtt.

Nekem azonban az 1x2-höz nem nagyon fűlik a fogam, inkább arra adnám a voksom, hogy a fiúk egy ilyen napon szép focival kedveskednek nekünk, amit gólokkal párosítanak. A Burnleyből Ings, Boyd és Barnes az akinek biztosan ínyére válna egy Poolnak bevert dugó, és mivel a hazaiak az eddigi kilencből csak kétszer voltak eredménytelenek, várható ma is egy hazai találat. Viszont ilyenkor jön mindig az okfejtésem, hogy ha a hazaiak bevernek egyet, akkor hogyan jöhet össze Hendersonéknak a győzelem? Hát csakis úgy, hogy minimum kettőt bevernek Heatonnak. Legyen így! Amiben még biztos vagyok, hogy ha Rodgers pályára dobja az olaszt, ő végre megszerzi első liverpooli bajnoki gólját. Karácsonyi ajándék a drukkereknek.

Tipp: 2,5 gól felett
Odds: 1.77
Iroda: Unibet

Eredmény: 0-1