Ligue 1.: Olympique Marseille - OSC Lille

marseille_lille.jpgVasárnap kora délután esik egymásnak a Ligue 1. pontvadászatban a listavezető Olympique Marseille és a csupán 13. helyen tanyázó Lille együttese a marseille-i Velodromeban. Elsőre máris mondhatjuk, hát ez hazai kell hogy legyen, na de tényleg érdemes első ránézésre behúzni a hazai sikert? Ennek néztem utána.

Olympique Marseille - LOSC Lille, 14:00

A Marseille nem csak hogy vezeti a tabellát, de az új esztendőt akár pontelőnnyel várhatja, ha ma sikerül két vállra fektetni a Lille együttesét. A PSG nagyon tapadós, de ugye tegnap nem nagyon bírt a Montpellier-vel, Ibrahimovicék erejéből csak egy 0-0-ra futotta a Parc des Princesben, így csak pontazonosak Marcelo Bielsa csapatával. Szóval egy mai diadal három egység fórt hozhatna a konyhára, sőt a Lyonnal szemben akár öt pontra nőhet a differencia, hiszen Lacazettéék Bordeauxba mennek, ahol nem egyszerű három ponthoz jutni.

gigfr.pngSzóval a motivációval nem hiszem hogy probléma lesz, és ha hozzáveszem a két csapat otthon-idegenben nyújtott produkcióját, az még egy pluszt jelent, hogy ezt a meccset ne másra, mint H-ra húzzam be. A Marseille eddig kilenc meccset vívott hazai közönsége előtt, megsüvegelendő 8-0-1 a mérleg, amiből az egyetlen vereség még az első, Montpellier elleni derbin volt, azóta viszont hibátlanok Gignacék. Gólok tekintetében sem panaszkodhat a Velodrome közönsége, hiszen Thauvinék csak a Montpellier ellen nem tudtak a kapuba találni, de a gólátlaguk így is üti a kettest, amiben az előbb emlegetett Gignac viszi a prímet a maga 12 dugójával.

Ellenben a "Szelídek" a nevükhöz méltóan szerepelnek eddig, hazai pályán még csak-csak elfogadható az a 4-4-1, na de távol Lilletől már betoji a banda. Mavubáéknak mindössze egy győzelmük van, az is még a 2. fordulóból a Caen felett aratott, azóta csak két döntetlennek örülhettek, valamint ötször kapituláltak, és ami feltűnő, hogy mind az öt elhasalásuk alkalmával góltalanok maradtak. Formájuk azonban javulónak mondható, hiszen egy nyolc meccses nyeretlen sorozatot szakítottak meg a legutóbb, amikor is a Toulouse volt olyan jó fej, és megsajnálta a René Girard együttesét.

A Marseille - Lille csaták többnyire a hazaiaknak szokott kedvezni, igaz tavaly a Lille pontot lopott a Velodromeból, ám a múltba révedve megállapítható, hogy ilyenkor azért általában marseille-i siker kell hogy következzen. Sok helyen megkukkantottam, hogy mit várnak a tipsterek ettől a meccstől, hát eléggé egyöntetű volt a vélemény.

Hiányzók terén is talán Bielsa van kedvezőbb helyzetben, neki a középpályán Alessandrini és Barrada hiányát kell valahogy pótolnia, míg Girard mesternek mondhatni négy alapembere is maródi, Beria, Delaplace, Martin és Marcos Lopes sem lehet ott Marseilleben.

A hazai forma, a keret erőssége, a múlt egymás ellenijei, az ellógás a PSG-től és a neten kutakodás eredménye mind azt mondatja velem, hogy ezt a meccset bizony be lehet húzni hazaira, megfejelve a hazaiak gólátlagával, vagyis hogy nyernek Imbuláék és lesz minimum két gól a meccsen.

Tipp: Olympique Marseille és 1,5 gól felett
Odds: 1.95
Iroda: TippmixPro

Eredmény: 2-1