Serie A: Cagliari - Juventus

1560.jpgCsütörtökön két olasz elsőosztályú labdarúgó bajnokit is rendeznek, Nápolyban a Parma lesz a Napoli ellenfele, míg a listavezető Juventus Szardíniára tesz kirándulást, ahol a Cagliari lesz a házigazda. Utóbbi meccsre próbálnék nyerő tippet kiagyalni.

Cagliari - Juventus, 19:00

A két együttes teljesen ellentétes pályát fut, hiszen míg a házigazda a kieső zónából próbál meg menekülni, addig a vendégek a 31. scudettóért hajtanak.

A házigazda nincs valami jó formában, hét bajnoki óta nem tudott nyerni, és ami fura, hogy hazai pályán ennek a szériának a mutatója a nyolcason áll. Az utolsó kettő főleg azért lehet fájó, mert ott se pont, se rúgott gól nem került a csapat neve mellé. Vagyis a Cagliari már három bajnoki óta képtelen gólra váltani akár egy helyzetét is, hiszen Parmában is csak egy 0-0-ra futotta az erejükből. Épp itt volna az ideje végre góllal örvendeztetni a hazai publikumot.

A Juventus menetel a 31. bajnoki címért, amiben idén talán csak az AS Roma gördíthet akadályt ennek az eléréséhez. Pogbáéknak természetesen a hazai mérlegük a kiemelkedő, de azért az idegenben nyújtott produkciójuk miatt sem kell szégyenkezniük. Az eddigi nyolc csatából ötöt behúztak, ezeken gólt sem kapott Buffon, kétszer pedig remiztek. A Sassuolo otthonában 1-1-re futotta az erejükből, Firenzében meg egy góltalan ikszet játszottak. Ja és ez még csak hét meccs, igen, egyszer lerabolták Pirlóékat, az idén remek formának örvendő Genoa ellen nem volt ellenszere Allegrinek, a Luigi Ferrarisban alulmaradtak (0-1) a torinói Zebrák. Ez az idei egyetlen bajnoki vereségük.

A Cagliari nem egy Genoa, így a Juve drukkerek ma igazán bízhatnak a három pont megszerzésében, és ezáltal a Rómára nehezedik ismét a teher, hogy visszaállítsa majd az egy pont differenciát.

Mint említettem a Cagliari nem egy ütős egylet, viszont hazai pályán igencsak benne van a meccseikben az over, és mivel már jó ideje nem szereztek gólt, úgy gondolom, hogy Ibarboék ma véget vetnek a gólcsendnek. Ha ez meg van, akkor szerintem sima ügy az over tipp, főleg ha még turkászunk egy kicsit a két csapat egymás elleni meccseiben, amit Cagliariban játszottak.       

Idén januárban gólzápor volt, Llorente vezérletével a Juve 4-1-re nyerni tudott, 2012 decemberében Pinilla góljára Matri kétszer, Vucinic egyszer válaszolt. Ezen meccseket megelőzően volt egy sima underes 2-0 Pirlóék javára, de előtte ismét négy gólos csatát láthatott a publikum. Szóval tudnak ők ha akarnak.

Hazai oldalon Zdenek Zeman a négy gólos Sau játékával nem számolhat, míg Allegri inkább a védelem összeállításán törheti a fejét, az alapember, Bonucci hiányát kell hogy pótolja. Sau minden bizonnyal nagyon hiányozni fog a hazaiak támadógépezetéből, de Ibarbo, Diego Farias és Ekdal is képes rá hogy feliratkozzon a gólszerzők közé, és az hogy nincs Bonucci, ez még inkább sebezhetőnek érezteti velem a vendég védelmet, főleg hogy az eltiltott védő mellett Caceres és Barzagli a maródiak kispadját koptatja. 

Nem azt mondom, hogy ez a legtutibb tipp erre a meccsre, de én érzem benne az erőt.

Tipp: 2,5 gól felett
Odds: 1.78
Iroda: Pinnacle

Eredmény: 1-3