FIFA klub-vb: Cruz Azul - Real Madrid

ead5d5a62694607adc9971d047dec28f_view.jpgAmíg sok spanyol csapat a héten a Copa del Rey sorozatban teszi tiszteletét, addig a Real Madrid Marokkóban vesz részt a FIFA által szervezett, rendezett klubvilágbajnokságon, ahol már jó ideje nem járt a királyi gárda, hiszen nem mostanában nyert Bajnokok Ligáját, és ehhez a szerepléshez az elengedhetetlen. Ronaldóék pedig úgy vannak vele, ha már itt vannak, akkor jól is el viszik Madridba a kupát. Vagyis erre készülnek.

Cruz Azul - Real Madrid, 20:30

A klubvilágbajnokság egy olyan sorozat, ahol a kontinensek legjobb klubcsapatai mérik össze az erejüket, hogy döntést hozzanak arról, ki is ezen a bolygón a legjobb csapat. Heten kezdték el a birkózást, viszont vannak kiemeltnek nevezett együttesek, ilyen a Real Madrid és a San Lorenzo is, akik csak most kapcsolódnak be a küzdelmekbe. Ancelotti együttesének mai ellenfele, a mexikói Cruz Azul már futott egy kört a Sydney Wanderers ellen, akiket 3-1-re simázott, de ma valószínű STOP tábla lesz a jelük.

És hogy ki van még itt Marokkóban, csak pár szót. A másik ágon a San Lorenzo érkezhet meg a döntőbe, ha maga alá gyűri az Auckland City-t, akik az ES Setif ellen gáláztak, 1-0 lett a vége.

Szóval a Real Madrid nagy erőket mozgósít a trófea megszerzésének érdekében, nem hinném hogy a mai meccsen bárki is akadályt gördítene a királyiak sikere elé, a kérdés csak az, hogy kitömik-e rendesen a mexikóiakat, vagy csak annyit hoznak ki magukból, amennyi kell a tuti sikerhez, a döntőbe kerüléshez. Amennyiben lehet hinni a kezdő XI jósló firkászoknak, akkor igen izmos kis csapat mehet neki a Cruz Azulnak. Hiányzó nem sok van, Khedira, Modric és James bajlódgat sérüléssel, de úgy hírlik, hogy a kolumbiai és a német akár már játszhat is, már ha az olasz tréner úgy gondolja, bár nem hiszem hogy nélkülük ne nyerne simán a Real.

És akkor ki is az ellenfél? A Cruz Azul a mexikói bajnokságban teljesít igencsak szerényen, a 18 csapatot felvonultató Aperturában csak a 13. hely jut, ami nem egy nagy wasistdas. Haloványkodásuknak egyik fő okozója, hogy idegenben nem sok pontot engedélyeznek Luis Fernando Tena alakulatának, mindössze 5 pontot sikerült betenniük a közösbe, de szerzett gólok tekintetében sem állnak valami fényesen.

cristiano-ronaldo10-203x300.pngItt a marokkói vb-n az ausztrál Sydney Wanderers ellen kezdtek, ahol sokáig az ausztrál csapatnak állt a zászló, míg nem a 89. percben büntetőből ki tudtak egyenlíteni, de ekkor már emberelőnyben játszott a cruz. A hosszabbításban gyűrték egymást, és ha nincs egy újabb ausztrál kiállítás, akkor lehet eljutnak a tizenegyes párbajig, ám a mexikóiak éltek a kettős emberelőnyös szituval, Pavone és Torrado révén még kettőt vágtak Covic kapusnak, és tovalibbentek az elődöntőbe.

A Realról az utóbbi időben csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, sorra nyerik a tétmeccseiket, az Atleticotól elszenvedett bajnoki óta (2014.09.13.)nem vesztett pontot tétmeccsen, és általában gólokkal jobb az ellenfeleinél.

És még egy adalék, ami miatt várhatóak a gólok. C. Ronaldo karnyújtásnyira van a realos góllövőlistán Santillától. A portugál minden tétmeccset figyelembe véve 285 gólnál jár, Santillának 288 van, így ha ezen a vb-n négy gólt szerez a kétszeres aranylabdás, egyedüliként felléphet a dobogó alsó fokára. Említésre ildomos, hogy a király még mindig Raul, mögötte pedig Puskás egykori csapattársa, Di Stefano áll.

Tipp: Real Madrid -2,5
Odds: 1.83
Iroda: Pinnacle

Eredmény: 0-4