Vendégsarok: Barján Bianka Eb tippje a magyar-dánra!

bianka.PNGSzép napot mindenkinek! Javában zajlik a női kézilabda Eb és ennek kapcsán örömmel mondtam igent, mikor felkértek egy kis tippelgetésre a mai összecsapásokat illetően. Az Eb középdöntői mai mérkőzései közül természetesen a magyar csapat dánok elleni mérkőzését választottam. A tippemben magától értetődően közrejátszik, hogy magyarként kicsit hazahúz a szív, de mégis megpróbálok úgy hozzáállni, mint ahogy egy kívülálló tenné.

Magyarország - Dánia, 20:30

Küzdős, gyors mérkőzésre számítok ezen a mai estén. A dánokról tudni kell, hogy nagyon robbanékonyak és egy remek irányító játékosuk van Kristiansen személyében, aki rendkívül veszélyes! Alacsony, gyors lábú irányító, a csapat esze, aki többnyire talpról eleresztett dobásokkal veszélyeztet. Az északi stílus teljesen más, mint amit mi Magyarok játszunk, talán mondhatom, hogy mentálisan erősebbek lehetnek, de hogy mi vagyunk itthon, ez remélhetőleg plussz energiát ad. 

A mi válogatottunk egyik erőssége Kiss Évának köszönhetően a kapus poszt, a másik pedig a csapatmunka! A sikerhez elengedhetetlen a jó kapus teljesítmény, a stabil hatosfalas védekezés, és főleg bal átlövő pozícióból nagyon kellenének a távoli gólok!

Tomori Zsuzsi az egyik legjobb játékosunk, mindenképp kulcsembere lesz ennek a meccsnek, viszont hogy friss maradhasson a végjátékra, a második félidő elején kaphat majd egy kis pihenőt. Tóth Gabi nagyon bátor, gátlástalan, aki remekül szállt be a románok elleni meccsbe, fontos gólokat szerzett, ami fontos lehet ezen a meccsen is, remélhetőleg a kapitány sokat foglalkoztatja majd! Kiemelném még Mészáros Reát is, akinek a védekezése döntő lehet, hiszen egy nagyon alacsony gyors lábú irányítóval szemben kell majd védekeznie. Harciasság kell, és megállító faultok sokasága!

Kapitányunk, Németh András rendkívül jó szakember, nagy nemzetközi rutinnal, nagyon bízom benne, hogy kitalálta a dánok elleni nyerő taktikát! 

Kiegyenlített meccsre van kilátás, hasonlóra mint a románok elleni, és nagyon bízom benne, hogy most is mi jövünk ki jobban a végjátékból. Mivel szoros meccset várok, benne lehet akár az egygólos vereség is, ennek szellemében született meg a tippem is.

Tipp: Magyarország +1,5
Odds: 1.67
Iroda: bwin

Eredmény: 20-23

Fotó: handball.hu