Premier League: Manchester United - Liverpool

manchester_united_fc_vs_liverpool_fc_by_mrsyria1988-d7a0b0p.pngVasárnap kora délután vívják Anglia egyik legnagyobb bajnoki rangadóját, a Manchester United - Liverpool derbit, és mindezt az Old Traffordon. Ez az a meccs, ahol elvileg nem számíthat az aktuális forma, itt senki nem becsüli le a másikat, erre a meccsre mindenki duplán felszívja magát. A két együttest jelenleg hét pont választja el egymástól, ami hétfőn szökött ilyen magasságokba, miután vasárnap a Pool nem bírt hazai pályán a Sunderlanddel, ám Rooneyék hétfőn nyerni tudtak a St. Mary's-ben, amivel már öt meccsesre nyújtották győzelmi szériájukat.

Manchester United - Liverpool, 14:30

Egy esetleges újabb, sorozatban hatodik MU siker egy 10-est tenne közé a két csapatnak, és azt jelentené, hogy van Gaal együttese tapad a két másik nagyágyúra, akik tegnap behúzták a kötelezőiket. A Vörös Ördögök a Manchester Citytől öt, a Chelseatől pedig nyolc pontra lennének, és ami nem mellékes, hogy ezt már a dobogó alsó fokáról teszik. A Liverpool nincs valami jó formában, igaz öt meccse veretlenek, de egy Pooltól inkább azt várná az ember, hogy milyen hosszú győzelmi szériát csinál, és nem azt hogy mióta veretlen, amiben inkább döntetlen dömping van. Szóval a már említett Sunderland elleni hazai 0-0-át hétközben egy Bajnokok Ligája továbbjutásról döntő Basel elleni 1-1 követte, amivel Rogers fiai kipottyantak a legjobbak versengéséből, az egykori Vidi edző, Paulo Sousa pedig örömködhet, hiszen a legjobb 16-ba vezette a svájci egyletet.

A holland mester számára örömteli lehetett, hogy hétfőn már Rooney és Evans is játszhatott, ám ami jön az egyik oldalon, az megy a másikon, a sérültek sorához csatlakozott a Szentek elleni meccsen megsérülő Smalling. Így hát Di Maria, Blind, Shaw és Smalling ma tuti nem meccselhet, viszont Lingard, Rafael és Jones már edzésbe állt, ők már esetleg padozhatnak is. A másik oldalon Sturridge hiánya nagyon érződik a csapaton, és ugye Suarezt is visszasírják a népek. Balotelli edzésbe állt, bár annak nincs akkora hírértéke, az olaszt szerintem nem nagyon kedvelik arrafelé, akivel Rodgers talán már nem is nagyon számol. Kolo Toure is sanszos a játékra, valamint egy hete a két bordáját is megsínylő Lallana is ha lehet, ott lenne az Old Traffordon.

Szóval rangadó a köbön, és mint fentebb említettem, itt nem biztos hogy számít az aktuális forma, mert ha a srácok tényleg felszívják magukat, akkor ez elvileg egy háromesélyes meccs. Most mégis azt kell mondjam, cseppnyit a MU a favorit, egy, mert hazai pályán játszik, kettő, mert nekik nincs olyan jelentős hiányzójuk, mint a Poolnak Sturridge, három pedig, hogy a Pool játéka mostanság tényleg nem valami meggyőző, nem olyan mint a mostani MU-é és van Gaal nagyobb stratéga, mint kollégája, ez is számíthat valamicskét. Tehát arra jutottam, hogy a sok apró összetevőből adódhat egy sovány hazai siker. Én mindenesetre megpróbálkozom vele.

Tipp: Manchester United
Odds: 1.83
Iroda: bet365

Eredmény: 3-0