Premier League: Aston Villa - Leicester City

christian-benteke-008.jpgSzombaton született pár meglepő eredmény a Premier League 15. fordulójában, és nekem nem is az volt a meghökkentő, hogy kikapott a Chelsea és az Arsenal, valamint a Liverpool és a Tottenham sem tudott nyerni hazai közönsége előtt, hanem hogy három olyan meccs is volt, ahol nem született gól. Na de lépjünk tovább, ma tovább folytatódik a hétvégi forduló, két pályán, a Boleyn Groundon és a Villa parkban lehet élvezni az angol focit. Én utóbbira megyek ki egy tipp erejéig.

Aston Villa - Leicester City, 17:00

Az Aston Villa a feltámadás jegyében legutóbb nyerni tudott a Crystal Palace otthonában, és a győztes gólt az eltiltásból visszatérő belga gólvadász, Benteke szerezte. Az Aston első számú támadója idén valahogy nem találja a fonalat, igaz csak öt meccsen lépett eddig pályára, de azon is csak egyszer talált be, az is az előbb említett Palace elleni dugó volt. A Villa nem kezdte rosszul az idényt, de aztán az 5. fordulótól kezdve történt valami, mert a csapat sorra bukta el a bajnokijait. Persze ne tagadjuk, akkor nem volt valami kedvező a sorsolása Lambert együttesének, hiszen egymás után jöttek a nagyágyúk elleni derbik, az Arsenal, a Chelsea, a Manchester City, majd idegenben az Everton. Ezeken a meccseken szépen elsüllyedt a hajó, és ezt a QPR is kihasználta, Agbonlahorék pedig a következő Tottenham elleni vereséggel hatra nyújtották a bukó szériát. Ez olyan rosszul sült el, hogy a Villa lecsúszott a tabella második felébe. Aztán mentőkötelet találtak, elkapták és négy meccse már pontosan játszanak. Kétszer idegenben, először a jól kalapáló WHU, majd az újonc Burnley otthonából került egy-egy pont a közösbe, majd a Villa parkban a szintén jó idényt vállaló Southamptont tartották féken. Az utolsó meccs pedig a már fentebb említett Palace elleni három pontos mérkőzés volt. Szóval az Aston elkezdett szépen robogni, és most jó alkalom nyílhat a Leicester ellen tovább folytatni a pontgyűjtő hadjáratot.

A Leicester City újoncként, ahogy a Burnley is, egyelőre nem sok vizet zavar. Cambiassoék a pontjaik zömét természetesen a King Powerben szedik össze, idegenben rendre otthagyják a házigazdáknak, egyedül a Stoke volt olyan engedékeny, hogy megajándékozza a "kopasz"-t. Pedig vannak jó képességű labdarúgók a City keretében is, gondolok itt Ulloara, Vardyra vagy a veterán Cambiassora. Nigel Pearson edzőnek leginkább amiatt főhet a feje, hogy csapat idegenben nem túl veszélyes a kapura, hét meccsen mindössze három alkalommal (ebből a QPR elleni meccsen kettő) tudták bevenni a házigazda kapuját.

Jó hír Paul Lambertnek, hogy Vlaar már visszatérhet a védelembe, és Joe Cole is harcra kész, miközben a Leicesternél éppen kiesett a védelemből az egyik alapember, Wes Morgan. Benteke újbóli játéka, góléhsége, és hogy Morgan kipottyant a vendégektől, és nem elhanyagolva, hogy egy jó formába csöppenő, és egy idegenben nagyon gyenge csapat veselkedik egymásnak, úgy érzem be lehet ezt húzni egy hazai sikerre.

Tipp: Aston Villa
Odds: 2.55
Iroda: bet365

Eredmény: 2-1