Bajnokok Ligája: Basel - Real Madrid

images_1.jpgSzerda este a Real Madrid Bajnokok Ligája csoportmérkőzés keretében Bázelben csúcsbeállításra készül. Mi is ez? Majd lapozás után. A svájciaknak volna miért revansot venni, hiszen Madridban jókora pofonba szaladtak bele, ám ennek szerintem igen kevés az esélye, elnézve, hogy Ancelotti milyen keretet vitt magával a Rajna-parti városba.

Basel - Real Madrid

A királyi gárda négy forduló megtétele után 100%-os teljesítményt tudhat maga mögött a B jelű kvartettben, azaz a gárda tuti továbbjutó, így a szerdai meccsen Carlo Ancelotti akár a B csapatot is pályára küldhetné, de az olasz tréner nagyon úgy tűnik, hogy nem így gondolkodik. A Real Madrid idén már 14 meccset nyert meg zsinórban, és ha ezt a mait is lehozzák, akkor beállítják az eddigi két rekordjukat, amit először az 1960/61-es, a másodikat pedig a 2011/12-es szezonban produkáltak a madridi labdarúgók, akkor 15-nél állt meg a számláló. 

Amit C. Ronaldóék művelnek egy ideje, az több mint parádés. Tizennégy mérkőzés veretlenül (minden megnyerték), ötvenhat rúgott és nyolc kapott gól a mérleg. A bajnokságban kétpontos előnyük van, már továbbjutottak a Bajnokok Ligája csoportjából. A gólfelelős Cristiano Ronaldo 21 gólnál jár, teljesítményére lassan már szavakat se talál az ember. Idén mindössze két meccsen nem zörgetett hálót, a Cornella elleni kupameccsen, azért mert nem játszott és a Liverpool elleni BL-ütközet során.

Szóval az olasz tréner ma sem akar semmit a véletlenekre bízni, igen izmos csapatot ültetett fel a Svájcba tartó repülőgépre, köztük két fiatallal. A sérülteken (Pepe, Modric és Khedira) kívül minden nagyágyú helyett foglalhatott a bázeli járaton. Tehát ha semmi különleges esemény (pl. piros kártyák madridi oldalon, a svájciak nem mennek át mérgezett egérbe) nem jön közbe, akkor ennek a meccsnek csakis V lehet a vége. 

Az sem nagyon renget meg a hitemben, hogy a Basel mind két hazai BL meccsét behúzta idén, hiszen azért a Ludogorec és a mostani Liverpool sem vehető egy kalap alá a Reallal. Szerintem ha nem is lesz gála, de jelen pillanatban az a papírforma, hogy minimum két gól van a két csapat között.

Tipp: Real Madrid -1,5 AH
Odds: 1.91
Iroda: Pinnacle

Eredmény: 0-1