Kézfogós, vagy mégsem?: Skócia - Anglia

6_nations_scotland_v_england_80169843.jpg142 év alatt a 112. egymás elleni mérkőzésére készül a skót és az angol labdarúgó-válogatott kedd este Glasgowban, a Celtic parkban. A világ legősibb futballpárharca soha nem a barátság zászlaja alatt futott, volt itt minden, mint a búcsúban, sajnálatos stadionkatasztrófától az Eb-csoportmeccsig bezárólag.

Skócia - Anglia, 21:00

Régebben majd minden év tavaszán összetalálkoztak, ez azonban már már nem így van, egyre ritkábbak a skót-angol derbik, igaz 2013-ban ismét meccseltek egyet egymással, akkor Gordon Strachan skót szövetségi kapitány így nyilatkozott a mérkőzés előtt: "Anglia ellen nincs barátságos mérkőzés. Amikor angol-skót mérkőzés van, akkor az is felkapja a fejét, akit egyébként nem érdekel a futball. Hiába felkészülési mérkőzés, óriási rajtunk a nyomás.”

A skótok jó formában vannak, a 2016-os Eb-selejtezőkben eddig nem vallottak szégyent, igaz első meccsükön egyből kikaptak, na de hát a világbajnoktól az nem olyan nagy szégyen, főleg nem német földön. Azóta viszont veretlenek Maloneyék, két hazai pályás meccsüket nyerték a grúzok és az írek ellen, Lengyelországban meg értékesnek tűnő egy pontot raboltak a jelenlegi tabellavezetőtől.

És ha jó formáról beszéltünk Strachan együttesénél, mit mondjuk az englandusokról. Rooneyék mind a négy meccsüket behúzták a franciaországi Eb-re való kijutás jegyében. Svájcban és Észtországban is úgy nyertek, hogy Hart kapuja érintetlen maradt, San Marinónak egy ötöst vágtak a Wembleyben, legutóbb pedig Szlovénia maradt alul angol földön, ahol a vendég gólt a nem túl jó napot kifogó Henderson hozta össze.

Két jó passzban lévő alakulat meccsén innen-onnan is várnék egy gólt, Sterlingékben minden meccsen benne van a dugó, és hát a skótok sem feltett kézzel iramodnak neki a "haver"-nak. Ősi ellenfelek ide vagy oda, azért össze nem törik egymást, gondolván, hogy ez mégis csak egy kézfogós meccs, és hétvégén ugye már jönnek a bajnokik. Hozzuk le 1-1-re és mindenki boldog lesz.

Skót oldalról Steven Fletcher, a vendégektől Jagielka, Baines és Carrick nem valószínű hogy pályára léphet. 

Tipp: Skócia vagy döntetlen
Odds: 1.73
Iroda: bet365

Eredmény: ?

Címkék: foci, Anglia, Skócia