BL: Real Madrid-Liverpool 2. felvonás

real-poool.jpgA 2014/15-ös Bajnokok Ligája szezon 4. fordulóját rendezik meg a november első hetében. A csapatok már egyszer összemérték erejüket mindegyik csoportbeli ellenfelükkel, most pedig jöhetnek a visszavágók. A mai napra választott meccsem esetében ez viszont nem túl helytálló, mert én azt várom, hogy az elmúlt játéknapon vendég egylet hazai pályán is behúzza a 3 pontot, és a kvartett másik két csapatának eredményének függvényében a csoport győzelmet is. 

Real Madrid CF - Liverpool FC

Madrid, 2014. november 4. 20:45

Ez a bizonyos meccs a Real Madrid-Liverpool összecsapás ahol a két fél 15 BEK/BL győzelmet tud felmutatni. A hazaiak a kupa címvédői, az idei sorozatban eddig makulátlan mérleggel, 3 győzelemmel, 10 rúgott és 2 bekapott góllal vezetik a B jelzésű négyest. Az eddigi meccseiket meggyőzően hozták, címvédőhöz méltóan, talán a ludogorets-i vendégjáték során nem csillogtak a sztárok, de a győzelemért járó 3 pontot haza tudták vinni. A másik idegenbeli meccsükön az Anfield Road-on értek el egy 3-0-ás győzelmet. Míg eddigi egyetlen hazai találkozójukon a Souza vezette Basel-t ütötték ki 5-1-re. Ancelotti csapatának a szekere a bajnokságban is egyre sebesebben halad és immár vezetik a tabellát a kicsit nehézkes kezdés után. 

A csapat háza táján a sorozatban elért két vereség (Atletico Madrid, Real Sociedad) után felerősödtek az ellen drukkerek hangjai, főleg a kapuskérdésben. Az tény, hogy Casillas-nak voltak nehéz pillanatai már ebben a szezonban is, de az elmúlt meccsek teljesítménye önbizalom növelő lehet mind számára, mind pedig a csapatának. Az elmúlt 5 bajnokin egyszer kapitulált, de előtte se volt túl nagy gond a bekapott gól, inkább a statisztika lett vele csúfítva.

carlo1-479479.jpgA védelem még picit ingatag, de Ramos és Pepe is kezd vissza térni ahhoz a formába amelyikben a tavasszal kergették őrületbe az ellenfeleket. Balhátvédként Marcelo az elmúlt időszakban parádés meccseket hoz le, ennek a folytatását várom a mai estére is. A túloldalon hétvégén szerepet kapó és alapember Carvajal megsérült ezért ma lehetőséget kaphat Arbeloa vagy a mindenes Nacho. A középpályától előre fele pedig nem igen volt gond se a szezon elején se az utóbbi hetekben...sőt. Kroos és Modric emberfeletti teljesítményeket tesznek le az asztalra. Isco is most, hogy Bale sérült igazolhatja, hogy befér ebbe a kezdő 11-be. James egyre jobban illeszkedik a szakmai stáb által megálmodott szerkezetbe. CR7 pedig megállíthatatlannak látszik eddig a szezon során. Míg a francia csatár Benzema is javuló tendenciát mutat az elmúlt hetekben. 

Hogyne csak a hazaikról írjak, de azt meg kell jegyeznem, hogy a sajtóban olvasottak és hallottak alapján itt bizony a különbség lesz csak kérdéses. 

Szóval a vendégek akik az első meccsükön egy drámai végjáték során hazai közönség előtt legyűrték a bolgárokat, majd Bázelben elhasaltak 1-0, majd pedig jött a Madrid vendégjátéka. Ezekkel az előzményekkel a csoport 3. helyén tanyáznak, jobb-rosszabb gólarányuknak köszönhetően, tudniillik három csapatnak is 3 pontja van, nagyon kemény harc várható a 2. helyért és a Európa Ligát jelentő harmadikért is. 

Brendan-Rodgers-2278237.jpgFentebb megjegyeztem, hogy a győztes kiléte számomra nem kérdés, inkább a győzelem/vereség aránya. Ezt azzal is magyarázhatom, hogy az angolokra hétvégén egy fontos bajnoki vár. (fogadják a Chelsea-t) Ezért egy tartalékosabb Pool-t várok Rodgers-től. Kicsit talán az is benne lehet a dologban, hogy tisztában vannak vele, hogy nekik nem Madridban kell nyerni, hanem a másik két rivális ellen és bizony ott nagyobb az esélyük, mint hogy ma kihajtják magukat és még így sem biztos, hogy akár ponttal, pontokkal gazdagodnak, 4 nap múlva pedig egy fontos bajnoki következik.

A két klub közös múltjában találhatunk egymás ellen megrendezett meccseket, ilyen például a közelmúltban pontosabban 4 éve játszott párharc az egyenes kieséses szakaszban, ahol a Mersey partiak kettős győzelemmel jutottak túl a habfehéreken, azóta más szelek fújnak.

A meccsen mi magyarok sem leszünk érdektelenek hiszen egy magyar bírói stáb fog közreműködni Madridban, a sípoknál Kassai Viktor.

Összegzésként én legalább két gólos hazai győzelmet várok, de nem látom elképzelhetetlennek egy 4 vagy több gólos meccset is. Ebben a meccsben számomra a papíron fogadható opciók közül ezek tűnek szimpatikusnak. 

Tipp1: (0:1) Real Madrid
Odds: 1,63 (9/10)

Tipp2: 4 vagy több gól
Odds: 1,80 (7/10)

Eredmény: 1-0

*Tippmixen elérhető oddsok