Mainz - Werder Bremen

mainz-werder.jpgA szombati sok-sok mérkőzés közül eléggé slágertipp gyanúsnak tűnik ez a mérkőzés, de ilyenkor szokott előfordulni az az eset, hogy amit még Mari néni is pakol, na azok a derbik hanyatt-homlok más eredményt hoznak, mint amit a nagyközönség várt. Bundeszligázzunk azért.

Mainz - Werder Bremen, 15:30

Mainz számomra meglepő módon igen szépen produkál ebben a 2014/15-ös bajnoki évadban. Jelen pillanatban ott toporog az európai kupaporond kapujában, a 6. hely ugyanis az EL-ben való indulásra jogosítja fel az arra érdemest. Baumgartlingerék nyolc fordulón keresztül veretlenek voltak, de aztán a legutóbbi kanyarban a Wolfsburg nem kímélte őket, Perisicék egy hármast rámoltak be Kariusnak. Pedig a 05 nem játszott alárendelt szerepet, csak hát előbb-utóbb várható volt hogy valaki megtalálja őket. A német kupából már kiestek, az EL-ben már nem érdekeltek, így hát Okazaki szamuráj vezérletével irány a minél jobb Bundesliga szereplés.

Kedvenc Bundesliga csapatom, a Werder Bremen nem a legszebb napjait éli mostanság, de reményeim szerint Bartelsék nemsokára összekapják magukat, és megindulnak felfelé a táblázaton. Ehhez szerintem elég lesz majd egy győzelem (bajnokin ilyet még nem alkottak idén a fiúk), és kilábalhatnak a gödörből, de ez nem valószínű, hogy ez ma összejönne nekik. Edzőváltás is történt az északiaknál, az eddigi trénermunkát végző Robin Duttnak köszönték szépen, helyette a Viktor Skripnik-Alexander Nouri duó irányítja a szakmai munkát. Meg kell hagyni jól kezdtek, hiszen továbbjutottak a német kupában, úgy hogy nem kaptak gólt, ami a mai Werdernél már csodával felérő mutatvány. Szóval, egy edzőváltás akár az új impulzusok révén előhozhat valami nyerőt Junuzovicékból. A Mainz jobban egyben van, és hát a hétközi kupameccsel a Brémai muzsikusok kicsit fáradtabbak lehetnek. Chemnitzben az alapemberek közül jó páran helyet kaptak a kezdő XI-ben, hiszen benne lehet a pakliban, hogy ha a bajnokság ramatyul megy, akkor a vezetőség kitűzhetett valami elfogadható kupaszereplést, így Chemnitzben tilos volt megégni, nem úgy ahogy a Mainz tette (5-5, tizenegyesekkel pedig potty a DFB-ből).

Összegezve, a Mainz jobb formája, hazai pályán eddig mutatott remek produktuma és a Werder silány idegenbeli munkája, és az hogy a Bremen hétközben kupakötelezettségének tett eleget (fáradtabbak lehetnek), mind azt mondatja velem, hogy ma Okazakiéké lesz a három bajnoki pont. Tippem megerősítésére körbekukkantottam pár tippelős oldalon, mind az SA, a Zulu, a Fb és az Op is azt mondatja, hogy itt csakis hazai siker születhet, viszont az odds mozgások kicsit elbizonytalanítanak. Így arra az elhatározásra jutottam, hogy kihagyom az 1x2 tippet, és inkább a gólok felé kacsintgatok.

A Mainz amikor nyerni tudott saját publikuma előtt, akkor kettőt is bevert, viszont volt két olyan hazai meccse, ami 0-0-val végződött. Nem túl hízelgő. A Bremenben azonban van potenciál, már ami a gólokat illeti. Vendégségben csak a Bayern Münchennek nem tudott gólt lőni, viszont volt ahol 2-3-at is bepakolt a hazaiak kapujába. Mivel nagyon sokan hazai sikert jósolnak, és mivel a Bremenben simán benne van a gól, ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy ez lesz a tippem...

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.57
Iroda: bet365

Eredmény: 1-2