Euroliga: Orosz és török sikerre hajazok

hickman2.jpgAz Euroliga mai játéknapján a halálcsoportnak nevezett C jelű hatosban is megkezdődnek a dobálgatások. Parkettre lép a görög Panathinaikosz, a spanyol Barcelona, a német Bayern München és az egymással farkasszemet néző olasz Armani Milano és a török Fenerbahce is. Én az orosz és a török sztárcsapattal foglalkoznék, mint hozzá nem értő kókler.

Alba Berlin - CSZKA Moszkva, 20:15

A Teodoszics vezényelte CSZKA ma Berlinben méretteti meg magát, ahol nem biztos hogy könnyű menet vár az orosz csapatra. Hogy miért? Mert egykori legjobbja, Jeremy Pargo már nem Moszkvában szórja a pontokat, ő ugyanis már a Maccabi színeiben szórja a pontokat, ahogy tette ezt tegnap a Limoges ellen. Rajta kívül De Colo és Hjapa nem játszhat és Nichols szereplése is kérdőjeles.

Az ALBA hazai pályán bárkire veszélyes lehet, még úgy is hogy három jó képességű húzóember, Logan, Jagla és Kendall elhagyta Berlint, Tabu nem játszik, és hát az új igazolásoknak még nem biztos hogy ízlik majd az Euroliga légköre, tempója.

Ettől függetlenül, na és hogy a németeknek nem nagyon van veszítenivalójuk, a bivalyerős CSZKA-nak hoznia kell az ilyen kötelezőket.

Fenerbahce - Armani Milano, 21:00

Tegnap felemás napot zártak a török kosárcsapatok, hiszen amíg az Efes lenyomta az Unics Kazanyt, addig Belgrádban a Zvezda a Galatát oktatta. A Fenerbahce idén nagyon Final Four gyanús, vagyis a sok igazolással a vezetőség ezt a célt sugallja Obradovics mester felé. Lesz is dolga a szerb mesternek, hiszen Hickman, Goudelock és Bogdanovics is új arc, őket még be kell építeni, de azt mondom, inkább ilyen kellemes gondokkal küszködjön egy tréner.

A Milánó mondhatni inkább gyengült mint erősödött, elég ha ránézünk, kik is hagyták ott az olasz várost. A Keith Langford, Curtis Jerrells, CJ Wallace és Gani Lawal kvartett nem tűnik gyengének. Langford 17,6, Jerrels 11,3 pontátlagot vitt el magával az Unics Kazanyhoz, de Lawal is hozott meccsenként 6,3-at. Szóval a Milano jól bejáratott bandája gyengülni látszik, meg hát amúgy is a Fenernek az ilyen hazai meccseit kötelező hoznia, az Armaninak pedig nem kell szégyenkeznie ha esetleg kikap Isztambulban.

Tipp: CSZKA Moszkva + Fenerbahce
Odds: 1.40 * 1.35 = 1.89
Iroda: bet365

Eredmény: 68-84, 77-74

alba-cszka.PNG

fener-milano.PNG