Dunaújváros - Haladás

pase stadion.jpgPéntek este hét órától az OTP Bank Liga 11. fordulójának nyitómérkőzésén a szombathelyi Haladás a dunaújvárosi PASE vendége lesz. A hazaiak nagyon fogadkoznak, hiszen végre tényleg hazai pályán, mi több, villanyfényes meccsen mutatkozhatnak be a Dunaújvárosért szorító drukkerek előtt.


Dunaújváros - Haladás, 19:00

Történelmi pillanat lesz ez a dunaújvárosi foci életében, hiszen villanyfényes meccset még nem játszottak Fejér megye 2. legnagyobb városában. Mindenki így is áll hozzá a sztorihoz, szakvezető, játékosok és természetesen a drukkerek is felfokozott izgalommal várják a ma esti derbit, ami valljuk be, ahogyan azt mondani szokás, igazi hárompontos csata lesz. Hogy miért? Mert ez a két csapat szerénykedik a tabella utolsó két helyén, igaz a Haladás hat pont előnnyel várja a sereghajtó elleni ütközetet.

Sokan állítják, hogy a PASE jobb annál, jobb teljesítményre is képes, mint amit a jelenlegi helyzete mutat, viszont eddig a csapat mindig idegenben kellett hogy helytálljon, ami valljuk be, egy újonc esetében nem lehet könnyű. Most azonban már minden adott ahhoz, hogy az újonc nekiessen a mezőnynek, és a hazai pályát kihasználva, a hazai közönség által megtámogatva, elkezdjen pontosodni. Egy olyan városban, amely már kiérdemelte a "Nemzet Sportvárosa" címet, kell hogy legyen egy jó elsőosztályú labdarúgó csapat is.  
Dobos Barna együttese jó nevekből áll, de talán még nem álltak teljesen össze, hiszen szezonközben is jött pár új arc, Nikházi, Józsi és Peric sem most kezdte az NB1-et, nekik helyük kell hogy legyen a csapatban, de még kell egy kis csiszolódás. Milintéékben benne van ma egy győzelem, ehhez azonban, nem mondok nagyot, kellenek a gólok. Viszont benne lehet a pakliban, hogy a túlzott bizonyítási vágy görcsösségbe csap át.

A Haladás sem úgy megy idén, ahogy azt sokan várták, érzésem szerint Szombathelyen jó pár nem várt pontot hullajtott a társaság. Egy Pécs ellen azért illett volna behúzni a győzelmet, vagy akár a Paks ellen sem volt kötelező a sima vereség, de hát ez már a múlt, Artner Tamásénak előre kell tekinteni, abban viszont jók lehetnek, hiszen a válogatott meccsek miatti szünet alatt a sérülteknek volt idejük regenerálódni. Egyvalaki marad csak le a dunaújvárosi túráról, Halmosi Péter, aki még mindig maródi, viszont Radó és Kopunek már bevethető állapotban van.

Érzésem szerint jó kis alaphangot adhat ez a mai derbi az előttünk álló hétvégének, ahol a dunaújvárosi publikum egy jó kis rakkolós meccset láthat, ahol szerintem a gólok sem fognak hiányozni. Az egy pont igazándiból egyik csapatnak sem jó, így ha létesélybe kellene vennem, akkor tuti 12-re szavaznék, de inkább ráhajtok az overre. A Haladás az eddigi produktuma alapján nem szolgált rá az idegenbeli gólra, de előbb-utóbb ők is elkezdenek játszani és gólokat rúgni, ma mindenképpen várok egy Hali gólt. A hazaiak sem ontották eddig a gólokat, de ha ma nyerni akarnak, akkor ahhoz szerintem ma minimum két gólt be kell verniük Rózsának. 

Várható kezdőcsapatok:
Dunaújváros: Milinte - Muscat, Gavric, Farkas, Cehi - Józsi, Nikházi, Böőr - Orosz, Peric, Zsótér.
Haladás: Rózsa – Jagodics, Fehér, Devecseri, Katona – Kopúnek, Iszlai – Radó, Nagy O., Németh M. – Rocchi.

Tipp: 2,5 gól felett
Odds: 2.32
Iroda: Pinnacle

Eredmény: 1-0