PMFC - Videoton

pmfc-videoton.PNGSzombaton Mecsekaljára látogat a mezőny egyetlen, pontot még nem vesztő együttese, a bajnokság megnyerésére leginkább esélyese, a székesfehérvári Videoton. A házigazda Pécs ebben a pontvadászatban még nem tudott nyerni saját közönsége előtt, talán majd ma?

Pécs - Videoton, 18:00

A bajnokságban mindössze két döntetlenre (Újpest, Paks) futotta Romicék erejéből, ám az MTK, a Diósgyőr és a KTE is kirabolta Véber György együttesét. A mostani formájukra azonban nem lehet panasz, a Kecskemét elleni bukta óta nem lehet legyűrni Kőváriékat, hiszen az utolsó három fordulóban nem kaptak ki, Debrecenből és a Honvédtól is elhozták a győzelemért járó három pontot, a kettő között volt a Paks elleni iksz, valamint két siker a Ligakupában és továbbmentek az MK-ban is.

Eközben a Videoton mind a kilenc bajnokiját megnyerte, gólkülönbségük is imponáló, a 25-3 önmagáért beszél, remeklő támadóegységet, betonbiztos védelmet sugall ez a két szám. És nem csak a bajnokságban 100%-os Carrillo együttese, a Magyar kupában és a Ligakupában is magabiztos sikerekkel menetel előre a fehérvári alakulat.

Az elmúlt években Pécsett mindig jó meccseket vívott a két együttes, és a gólokkal sem voltak adósak ezek a derbik. Egyre viszont emlékszem, ami gól nélküli találkát hozott, ez 2012-ben történt, de előtte és utána is mindig tapsolhatott minimum két gólnak a pécsi publikum és a Mecsekaljára látogató Vidi tábor.
Valami hasonlóban bízom ma is, a Pécsben benne van a gól, idén csak az MTK elleni meccs kivétel, bár Romic és Pölöskey ma tuti nem lép pályára, de azért Fröhlich, Kővári, Wittrédi, Szatmári és Márkvárt pont azok a spílerek, akikben simán ott a találat.

Hogy a Videoton meddig bírja hozni a 100%-os formát, nagy kérdés, Pécsett azért megizzadhatnak. A Vidinek a kilenc meccséből eddig csak kettőt kellett idegenben játszania, bár azokon hozta a kétgólos átlagot. Úgy gondolom ha ma is nyerni szeretnének, ismét hoznia kell a két gólt, mert a pécsi srácokban benne érzem, hogy beveszik Calatayud kapuját.
A tippem ennek megfelelően is erősnek mutatkozik, abban gondolkodom, hogy a Vidi ha nehezen is, de hozza a tizedik győzelmet és a meccsen lesz minimum három gól.

Tipp: Videoton és 2,5 gól felett
Odds: 3.05
Iroda: TippmixPro

Eredmény: 0-2