Bordeaux - Rennes

bordeaux.jpgA Girondins Bordeaux a 4. helyről várja a 8. fordulót, és ha minden jól alakul, akár a tabella éléről indíthatja majd a 9. kanyart. Persze ehhez az is kell, hogy ma lezúzza a Rennes-t, és hogy a Marseille ne szerezzen pontot a St. Etienne ellen. Bár ezt nehezen tudom elképzelni, hiszen az Olympique jól robog mostanság. 

Bordeaux - Rennes, 14:00

A Bordeaux hazai környezetben még veretlen, és valószínű ennek ma is így kellene maradnia. Diego Rolanék a kettes rúgott átlagot hozzák a Stade Chaban-Delmasban, amihez nagyban hozzájárul hogy a Monaconak bevertek egy négyest. Viszont eddig minden hazai meccsükön betaláltak Carrasso kapujába. Tehát ha a Bordeaux otthon akarja tartani a három pontot, akkor minimum kettővel kell megterhelni az ellenfél kapuját.

A Rennes, aki ma vendégségbe érkezik, nem arról híres hogy minden meccsen eredményes, bár a hét forduló alatt összehozott 8:11-es gólarány nem erről árulkodik. Ám ebben volt egy 6-2-es meccsük, amikor elverték az Eviant, így hát csalóka az a hét meccsen rúgott nyolc gól. Távol Rennes-től eddig egy gólt rúgtak Toivonenék, igaz az akkor három pontot ért a Bretagniaknak.

A Bordeaux utoljára 2006-ban maradt alul a Rennes csapatával szemben, akkor elvitte a három pontot a "Les Rouges et Noirs" becenévvel illetett együttes. Azóta persze voltak sikerek, de az ikszek is be-becsúsztak.

Willy Sagnol jó munkát végez, kicsit most erősebbnek érzem annál a Bordeaux-t, mint hogy pontot veszítsen, ehhez azonban kellenek a gólvágók jó formája. Diego Rolan a hazai meccseken, Diabaté pedig az idegenbeli látogatások alkalmával veszi elő a góllövő cipőjét. Mellettük ott van még az argentin Sala és a tunéziai Khazri, aki eredményes lehet, ha a két gólvágónak besül a lába. Az, hogy a hazaiaktól Sané és Sertic is kiesett, nem jó hír, de még ettől függetlenül is jó kell hogy legyen a Bordeaux hazai pályán.

Tipp: Bordeaux
Odds: 1.83
Iroda: bet365

Eredmény: 2-1