Vendégsarok: Francia tippek a 'Ligue 1 - HUN' jóvoltából

ligue1hun.jpgA vendégsarok mai meghívottja a Ligue 1 - HUN facebook oldal főszerkesztője, akit arra kértünk, persze mi másra, mint hogy adjon nekünk és a Tippvadászat olvasóinak egy kis infót, esetleg tippet is a vasárnapi francia elsőosztályú bajnokság mérkőzéseire. Kérésünknek simán eleget téve, íme itt volnának a Ligue 1 - HUN főkolomposának a gondolatai.

Lille – Nantes, 14:00

A Nemzetközi Sporttudományok Központja (CIES) a héten kiadott egy tanulmányt, mely szerint a Lille az idei szezonban felülmúlja tavalyi harmadik helyét, és a PSG mögött befut a második helyre. Tehát a mérkőzés egyértelmű esélyese a Lille. Az északiak győzelménél csak az tűnik biztosabbnak, hogy a mérkőzésen 2,5-nél kevesebb gól esik. A tavalyi szezonban is sziporkázó Vincent Enyeama kapta eddig idén a legkevesebb gólt (1), ezért nem valószínű, hogy a kanárik betalálnak vasárnap.

Tipp: 1-0

Guingamp – Bordeaux, 17:00

A listavezető Bordeaux Bretagne-ba látogat, és ha komoly tervei vannak idén Willy Sagnol csapatának, akkor ezt a mérkőzést mindenféleképpen be kell húzzák. A Guingamp csütörtökön az EL-ben is játszik, a Fiorentina otthonába utaznak. Véleményem szerint kemény és küzdelmes mérkőzésen, de nyer a Girondins de Bordeaux.

Tipp: 1-2

Evian – Marseille, 21:00

Marcelo Bielsa csapata a sereghajtó Evian otthonába utazik, ahol a liga egyik, ha nem a legrosszabb pályáján lépnek majd pályára. Annecyben idén már a PSG is megszenvedett, de szerintem az Olympique de Marseille a Nice után (4-0) az Eviant is fölényesen gyűri le majd az 5. forduló zárómérkőzésén.

Tipp: 0-3