Vendégsarok: Német tippek a Bundesliga Magyarország facebook oldal jóvoltából

1512351_246826228809987_179995229_n.jpgA vendégsarok mai meghívottja a Bundesliga Magyarország facebook oldal főszerkesztője, akit arra kértünk, persze mi másra, mint hogy adjon nekünk és a Tippvadászat olvasóinak egy kis támpontot a mai Bundesliga mérkőzésekkel kapcsolatban. Kérésünknek simán eleget téve, íme itt volnának a Bundesliga Magyarország főkolomposának a gondolatai.

Bayer Leverkusen - Hertha Berlin, 15:30

A hazaiak kisebb meglepetésre a Dortmundot verték a nyitófordulóban. Elég szervezetten futballoznak Roger Schmidt irányítása alatt. Hakan Calhanoglu érkezésével pedig sokkal dinamikusabbá vált a középpálya. Hét közben a Köbenhavn csapatán gázoltak át. A Hertha pedig eddig csalódáskeltően teljesít. Gyakorlatilag három perc alatt sikerült elbukniuk két pontot a Werder ellen. Igaz, hogy az új igazolás Julian Schieber duplázott. A Leverkusen sokat fogja birtokolni a labdát, és szerintem nagyon simán, talán félgőzzel is győznek Stefan Kiessling vezérletével, aki továbbra is az első számú gólfelelős házon belül.

Eredmény: 4-2

Hamburg - Paderborn, 15:30

A HSV előtt újabb óriási lehetőség adódik azzal, hogy ismét egy újonc ellen bizonyíthatnak a tavalyi pocsék szezonjuk után. Ugye Kölnben gól nélküli döntetlent játszottak, sőt a Paderborn is küzdeni akarásból jelesre vizsgázott. Mindkét csapatnak nehéz mérkőzés lesz, de úgy gondolom, hogy a Hamburg behúzza.

Eredmény: 0-3

 

Stuttgart - Köln, 15:30

A Stuttgart az első fordulóban a Mönchengladbach vendége volt. Nagyon kevesen múlott, hogy elhozzák a három pontot. Nem domináltak, nem támadtak sokat. De nem is lehetett nagyon másra számítani. Amiben lényegesen fejlődtek az előző szezonhoz képest az az, hogy könyörtelenül lezárják a területeket. Itt a Köln vendéglátásban azonban nem biztos, hogy lesz erre szükség. Két egypontos csapat találkozik egymással. Ha a Stuttgart idén nem akar küzdeni az kiesés ellen, akkor hoznia kell ezt a mérkőzést hazai közönség előtt.

Eredmény: 0-2

Werder Bremen - Hoffenheim, 15:30

A hazai csapatnál nagy veszteség Aaron Hunt távozása. Egyedül a széleken lehetnek veszélyesek szerintem. A Hoffenheim pedig magabiztos játékkal győzött az első fordulóban. Reméljük magyar szempontból, hogy Szalai Ádám ismét gólt szerez. A szombati nap talán legkiegyenlítettebb párosítása lehet ez, de a Hoffe győzelmére nagyobb az esély. Ez többek között a csapat rendkívül gyors támadójátékának is köszönhető.

Eredmény: 1-1

Wolfsburg - Frankfurt, 15:30

Na ez egy nagyon érdekes mérkőzés lesz. A farkasok vereséggel rajtoltak, de nem kell szégyenkezniük. Kivéve a két óriási baki miatt üres kapura. A frankfurtiaknak három pontjuk van, de mindezt egy gyenge Freiburg ellen szerezték. A hazaiaknál természetesen továbbra sincs Ivan Perisic, de van Olic, de Bruyne és Hunt. Ez elég lehet begyűjteni első pontjaikat az új idényben. Fordulatos mérkőzésre számítok, de az X faktoros mezű Wolfsburg nyerni fog.

Eredmény: 2-2

10295801_331256447033631_1861486847748322916_n.jpg

Schalke - Bayern München, 18:30

Első hallásra talán ez a forduló legnagyobb derbije, ám ez egyáltalán nem így van. A gelsenkircheni együttes ciki vereséggel kezdett, ráadásul a játék sem volt túl meggyőző. A szurkolók nagy része pedig Jens Keller lemondását követeli. Ennek a csapatnak vannak a legjobb fiataljai, tényleg ideje lenne már egy edzőváltás, mert a játék nagyon ötlettelen. A bajorok ugyan csak 2-1-re, de szép játékkal győzték le a Wolfsburgot. Valami hasonlóra számítok ma is, ami a mondat második felét illeti. Elutazott a kerettel mind Mehdi Benatia, mind Xabi Alonso. A Bayern 60-70 százalékban birtokolni fogja a labdát, de a gólok sem maradnak majd el.