Kemény lesz a matrac a Rayonak

atleticom.jpgAz Atletico Madrid remekül kezdte a szezont, hiszen egyből trófeával indított, miután a Bernabeuban elért 1-1 után a Vicente Calderonban két vállra fektette az ősi városi riválist, a Real Madridot és ezzel Simeone csapata betette a vitrinbe a spanyol Szuperkupát. Most már csak a Primerát kellene jól indítani, szerintem jó eséllyel pályáznak a három pontra a Vallecano otthonában.

Rayo Vallecano - Atletico Madrid

A hazai gárda a nyár folyamán elég rendesen kicserélte a játékoskeretét, felsorolni is nehéz lenne kik azok akik távoztak, akik kölcsönbe mentek vagy esetleg jöttek, de ami leginkább feltűnik a nagy jövés-menésben, az az, hogy a klub nagyon ráhajtott a védelme és a középpályás szekció megerősítésére. Aki nyomon követte a tavalyi bajnokságot, az tudja miért, hiszen a Rayo kapta a legtöbb gólt a bajnokságban, még a három kieső csapatnál is többet. A felkészülési időszakban többnyire spanyol alacsonyabb osztályú ellenfelekkel mulatták az időt Paco Jemez fiai, ám az hogy mennyire sikerült ütőképes csapatot kovácsolni, az ma most tutira kiderül, hiszen a tavalyi bajnok érkezik az Estadio de Vallecas-ba.

vallecas.jpg

A matracosok tavaly kisebb csodát tettek azzal, hogy a két gigász, a Barcelona és a Real Madrid elől elvették a bajnoki címet, de az sem volt mindennapi, hogy a BL-ben is a döntőig vitézkedtek Diego Costáék. A BL trófea megszerzése nem sokon múlt, ám idén valószínűleg újra megpróbálnak Raul Garciáék eljutni ha nem is a döntőig, de már számolni kell az európai kupaporondon Simeone csapatával. A szezon remekül indult az Atletico számára, hiszen a Realt legyőzve a spanyol Szuperkupát már megszerezték. A keretben voltak változások, elment a Diego Costa, Courtois, Filipe Luis trió a Chelsea-hez, Adrián a Portót választotta, ám mielőtt azt hinnénk hogy jaj de meggyengült a Madrid, illendő rákukkantani az érkezők névsorára is. Costa pótlására érkezett a Mandzukic-Griezmann duó, a belga sztárkapus helyére jó választásnak tűnik a Getafétől megszerzett Moya, valamint a San Lorenzoból érkező Correatól is sokat várnak Madridban.

atletico.jpg

A forma egyelőre biztatónak tűnik, a felkészülés sem sült el rosszul, szenvedő alany volt a Wolfsburg, amely egy ötöst kapott, de a Sampdoria is szomorúan baktatott le a pályáról. Egymás elleni mutatójuk nem rossz, mármint ha az Atletico szemszögéből nézzük, többnyire a matracosok viszik a pálmát, persze néha becsúszik számukra is kedvezőtlen eredmény. Azonban ez ma nem fordulhat elő, a nem gyenge Real-t verő Atletico ha nem is könnyedén, de elhozza a három pontot az Estadio de Vallecas-ból.

Amit azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni:

Tipp: Atletico Madrid
Odds: 1.63
Iroda: Pinnacle

Eredmény: 0-0

- riverside -