Bochumban a bizodalom

terodde2.jpgA hétvégén lejátszották a Bundesliga 2.-ben a harmadik fordulót, ám a szokásokhoz híven egy páros csatározása hétfőre maradt. A két viaskodó a Bochum és az Union Berlin lesz. A hazaiak szárnyra kaptak, már ha lehet ilyet mondani két bajnoki kanyar és egy kupaforduló megtétele után, míg a vendégek egyelőre csak evickélnek a zavarosban.

VfL Bochum - 1. FC Union Berlin

A Bochumnak már a bajnoki felkészülése is remekre sikeredett, hiszen veretlenül tudták le a nyarat, elkapták a Wolfsburgot, és a Schalke se tudott túljárni az eszükön. Az erősítések sem sikerültek rosszul, visszajött a korábbi bochumos szlovák Sesták, aki négy évet húzott le a Süper Ligben, és most ismét a kék-fehérek sikeréért hajt. A feléje áradó bizalmat már az Erzgebirge elleni két góljával elkezdte meghálálni. A védelembe érkezett a Braunschweigtől Timo Perthel, aki egyből a kezdőben találta magát. A csatársorba Sesták mellé pont a mai ellenféltől érkező Terodde is jó igazolásnak tűnik, hiszen gyorsan megszerettette magát a közönséggel, a 2 bajnoki per 3 gól nem rossz idénykezdet.

A jó bajnoki rajt a nyári bombaforma ellenére nem jött össze, Peter Neururer alakulata hazai közönség előtt csak egy ikszre volt képes a másik feljutásra áhítozó Fürth ellen. A második fordulóban történtek azonban már kedves volt a Bochumért szorítóknak, hiszen a csapat az Erzgebirge-t idegenben igen szépen elnáspángolta, Sestákék 5-1-re verték az Aue-t. Aztán jött egy kupameccs is, a Bundesligás Stuttgart nem jelentett akadályt, sima 2-0 a vége, itt tartunk most.

A vendég Union eddig két döntetlent játszott, igaz ezek közül a Karlsruhe otthonában kihúzott 0-0 egy győzelemmel is felérhet, hiszen a Karlsruhe jelenleg a harmadik, másik két bajnokiját megnyerte, és lehet hogy nem sok csapat tud majd a Wildpark stadionban ponthoz jutni. A Düsseldorf elleni 1-1 viszont már csalódást keltő eredmény, hiszen azt hazai pályán illett volna behúznia a fővárosi gárdának. A német kupából kiesett az Union, Norbert Düwel együttese a szintén Bundesliga kettes Heidenheim ellen maradt alul.

VfL-Neururer.jpg

Masszív kis együttesnek tűnik az Union, nem lennék meglepve, ha a mai tippem beszaladna a susnyásba, én ugyanis sima hazaiban gondolkodom. A Bochum jó támadójátékkal felvértezett, Neururer letett már egy s mást a német foci asztalára, na ez nem címekben értendő, de azért aki megfordult már olyan csapatok háza táján, mint a Schalke, a Hertha, az 1. FC Köln vagy a Hannover, annak azért lehet valami edzői kvalitás a tarsolyában. A Bochumot úgy tűnik összerakta, már csak le kell aratni a babérokat.

Nálam hazai ez a meccs. Sesták és Terodde remélhetőleg gondoskodik erről. Neururer kihozza fiaiból a maximumot.

Tipp: VfL Bochum
Odds: 2.10
Iroda: Pinnacle

Eredmény: 1-1

- riverside -