BL: Lille-Porto előrejelzés

lille.jpgEzen a héten rendezik meg a Bajnokok Ligájában play-off körét. Ezért a mai nap én egy nemzetközi meccs felé orientálódók. A párharc első meccsét játsszák le a mai napon. Ezért egy olyan meccset választottam ki, amelyen szerintem a vendégcsapat talán egy hangyányit jobb játékerőt képvisel, viszont idegenben képesek gyengébb teljesítményt nyújtani. Ez a meccs a Lille-Porto összecsapás.

OSC Lille-FC Porto
Stade Pierre Mauroy 2014. 08. 20. 20:45

A BL nem bajnoki ágán sorsolták össze a két csapatot és adhatnak számot a tudásukról egymásnak. A Lille már az előző kanyarban becsatlakozott a küzdelmekbe. Akkor a svájci Grasshoppers elleni kettős csörtével kezdett. Idegenben 0-2, a meccset nem láttam, így csak a statisztikákra tudok hagyatkozni, az alapján egy kiegyenlített mérkőzés rémlik fel előttem. A visszavágón egy korai góllal tulajdonképpen bebiztosították a továbbjutásukat a franciák és végülis 3-1-es összesítéssel léptek tovább. A Porto előző fordulóbeli teljesítményéről nem tudok írni, hiszen ők most mutathatják meg magukat Európának az új szezonban.

A két csapat a saját bajnokságukban is megkezdték a küzdelmeket. Francia honban már két fordulót lezavartak, ezeken 1-1 döntetlen és győzelem ért el a Lille gárdája, és még csak gólt sem kaptak, 1-0-as gólaránnyal állnak a bajnokságban, direkt nem írom, hogy hányadik helyen, mert szerintem teljesen értelmetlen ilyen korán a tabellával foglalkozni. Portugál kollégájuk egy bajnokival a háta mögött érkezik erre a meccsre. Azt a mérkőzést hazai közönség előtt 2-0-ra sikerült behúzni. A nyári barátságos meccsekkel nem foglalkozom, más kávéház.

origi.jpgA hazaiak keretét végig nézve találkozhatunk ismert és neves játékosokkal. Egyből a kapuban található a nigériai Enyeama, a védelemben az Udinese-ben megismert Simon Kjaer, Középpályán szerepel a csapat csk-ja a francia Rio Mavuba. Az igazi nagy névnek talán a támadóharmadban feltűnő Salamon Kalou nevezhető, és itt szerepel a belgák vb-n betörő fiatal játékosa Divock Origi. Utóbbi játékost egy év kölcsönjáték után a Liverpool-tól sikerült leigazolni 6,5 M euróért. Rajta kívül a középpályára jött a Sochaux együttesétől egy 23 éves francia játékos. Nevezetesen Sébastien Corchia, a válogatottban végig járta eddig a ranglétrát, az összes korosztályos csapatban szerepet kapott.

Ami a hazaiak játékrendszerét illeti, több formációt is tud játszatni csapatával mester, René Girard. Az ellenféltől függően felállhat 4-4-2-ben, 4-3-3-ban vagy az idegenben többször használt 4-3-2-1-es hadrendben. Úgy gondolom, hogy ma is két támadóval állhat fel és próbál előnyt kicsikarni a visszavágóra.

Ehhez viszont lesz egy-két szava a vendégeknek is. Az ő esetükben hozzászokhatunk, hogy olcsón vesznek
tehetségnek tűnő dél-amerikai játékosokat és nagyon jó áron tovább passzolják nagyobb csapatokban, elég gondolni Falcai, Hulk, Moutinho, J. Rodriguez-re így hirtelen. Szóval nem egyszerű dolog a Porto vezetőedzőjének a helyzete, szinte minden évben új csapatot kell építeni, viszont ezt egész jól meg tudják oldani. Az elmúlt szezonban a bajnokság nem sikerült túlságosan jól, hiszen a bajnoki cím elúszott, onnantól kezdve pedig már minden más helyezés csalódás Porto városának.

martínez.jpgA vendégcsapatot alkotó játékosok összkép jobb képet mutat, mint leendő ellenfelüké. Nevek alapján ez a meccs országos egyes lenne az én szememben. Ahol olyan játékosok alkotnak egy csapatot, mint például Jackson Martínez, Varela, Alex Sandro és akkor a friss igazolásokról még nem is szóltam. Ilyenek Adrián, Tello, Casemiro és Martins Indi, mind-mind fiatal tehetségek, akik itt minden bizonnyal megkapják a kellő játékperceket és ez csak a hasznukra válhat, mint ahogy mostani csapatuknak is.

A felállásról nyilatkozni nem nagyon tudok, eddigi egy tétmeccsükön 3 védővel felállva egy 3-4-2-1-es játékrendszert megálmodva küldte pályára együttesét a csapat frissen kinevezett edzője Julen Lopetegui. Az én elképzelésem a meccsről annyi, hogy a csapatok nem akarják a mai napon eldönteni a továbbjutás kérdését. A Lille hazai pályán megpróbál előnyit kicsikarni, de úgy gondolom, hogy a vendégek vannak annyival jobbak, hogy egy olyan döntetlennel térhetnek haza, amivel elégedettek lehetnek. Itt egy 1-1-re gondolok pontosan. Az én tippem így erre a meccsre a döntetlen és egy 2,5 under.

Eredmény: 0-1

Tipp 1: döntetlen
Nyereményszorzó: 2,95 (6/10)


Tipp 2: 2,5 under
Nyereményszorzó: 1,58 (7/10)