Napoliii!

hamsik.jpgA mai napon két olyan csapat találkozik a Bajnokok Ligája csoportkörbe jutásáért vívott párharc első mérkőzésén, amely ebben az évadban, tétmérkőzésen még nem lépett pályára. Az olasz Napoli és a spanyol Bilbao is nagyon szeretne odaférkőzni a pénzesbödönhöz, ám úgy gondolom, az első lépéseket ehhez leginkább a hazaiak tehetik meg.

NAPOLI - ATHLETIC BILBAO
Bajnokok Ligája, 20:45

A Napoli a bajnokság befejezése után nem játszott túl sok barátságos meccset, ám azokon mondhatni jól szerepelt. Elkapta a PAOK és a Barcelona grabancát is, a PSG-től pedig csak 2-1-re kapott ki. Persze ezekből a kézfogós mérkőzésekből nem kell túl sok okosat kivonni, a lényeg a formába hozás az új évadra, meglesni az újakat mire képesek, ilyen például a Genktől érkező védő, Koulibaly, a Swansea-tól kölcsönbe jövő Michu és a Catania-tól vásárolt argentín hálóőr, Andujar, tavaly a Parmában focizó Gargano, vagy a Valenciától igen olcsón megkaparintott chilei Vargas. A távozók közül talán Behrami az egyetlen nagy név, aki tavaly azért jó pár alkalommal játszott a Napoliban. Beniteznek tehát jó kis feladat lesz helyet szorítani az érkezőknek, én személy szerint Michu beépítésére leszek nagyon kíváncsi. A cél valószínűleg idén sem sokat változott Nápolyban, harc a scudettóért, illetve a BL-főtáblára kerülés is a fő célok között szerepel. A nagyágyúk, Pandev, Callejón, Higuaín és Hamsik maradtak, így talán nem hiú ábrándokat kergetnek a klubnál a kitűzött célokkal. Tavaly amúgy igen jól szerepelt a csapat a BL-ben, csak hát nem túl egyszerű kvartettből kellett volna továbblépni, akkor a Dortmund és az Arsenal is erősebbnek bizonyult, bár tegyük hozzá, hogy a Napoli úgy intett búcsút a legjobbak viaskodásától, hogy ugyanúgy 12 pontot szerzett a csoportjában mint a két továbbjutó, csupán a rossz gólkülönbsége akadályozta meg őket hogy folytathassák, de így maradt az Európa Liga. Ott azonban a Porto a legjobb 16 között búcsúztatta Higuainékat. Na majd idén.

A baszkok a Napolival ellentétben játszottak egy rakat meccset, kellett is nekik ez a meccszám, hiszen azért itt bőven volt mozgás a keretben. Eleinte sehonnai csapatokkal mulatták az időt, ott nyeregettek is szépen Valverde fiai, ám amikor már jöttek a nevesebb ellenfelek (Toulouse, Bremen, Olympiakosz, Osasuna), az eredmények már hagytak kívánnivalót maguk után. A Gladbach legyőzése azonban szép fegyvertény. Fentebb említettem, hogy nagy volt a jövés-menés, egyik nagy gyémántját például a Manchester United vitte el, Herrera után azonban szépen érkezett euró a kasszába. Érkező oldalon nagyon nagy név nem jött, azonban érkezett olyan kilenc játékos is, akik még kevésbé ismertek. Fiatal hispánokról van szó, bár közülük is van olyan, aki már letette a névjegyét a spanyol labdarúgásban, ilyen például Aurtenetxe (Celta Vigo) vagy Vigirea, aki az Alaves színeiben csak úgy ontotta a gólokat, szám szerint 25-öt vágott 42 meccsen.

Jó kis párharc lesz ez mindkét oldalon fanatikus hazai drukkerekkel, szoros meccsek vannak kilátásban, ám a Napoli hazai pályán ha csücskösen is, de be kell hogy húzza a meccset, hogy legyen keresnivalója Bilbaóban. Mivel első tétmecsről beszélünk, nehéz bármi okosat is mondani, gólparádét nem várok, ám mivel a Napoli keret minőségibbnek tűnik, megkockáztatok egy Napoli sikert az első meccsen. Ha a Bilbao bever egyet Rafaelnek, megkockáztatom hogy odahaza kihozza magából a maximumot és kiütheti Hamsikékat, na de az még messze van, még le kell tolni ezt a mai első meccset.

Tipp: Napoli (1.83) - paddypower

Eredmény: 1-1