Mennyei MTK meccs - győzelemmel végződik-e?

mötöká-loki.jpgEljött a várva várt pénteki nap, mivel mással lehet megkoronázni a hét utolsó munkanapját, mint egy jó kis magyar bajnoki meccsel. A mi bajnokságunk, igaz senki nem szereti, senki nem nézi, de mindenkinek meg van róla a véleménye. Én azért szeretem és még nézni is szoktam ennek következtében és a különböző sajtó orgánumoknak által egy csomó info tárul elénk a két csapat háza tájáról. Nézzük is, hogy milyen előzményekkel a hátuk mögött meccsel egymással az MTK és a Debrecen.

MTK Budapest-Debreceni VSC
Bozsik Stadion, 2014.08.01. 20:30

Az NB1 második fordulóját zavarják le a hétvégén, így a csapatok bajnokságbeli teljesítményéből messze menő következtetéseket nem tudunk levonni, inkább megnézzem, hogy kik érkeztek-távoztak, illetve a vendég oldal még játszik az európai kupa faktor is.

Szóval a budapesti emtéká a tabella első helyét foglalja el, gólaránya egészen impozáns. Az első fordulóban Pécsett döngölték földbe Véber nagyúr fiatal, formálódó gárdáját. A keret nagyon nem változott, akik távoztak, azok kölcsönbl vissza mentek eredeti csapataikba. Érkező oldalon két légiós mellett vissza tért Hrepka Ádám, ha sikerül beilleszkednie akkor újból nagy erősítést jelenthet csapatának. A támadó sorban kapott helyett még az első meccsen a 20 éves Bese Barnabás és az első meccsen gólt jegyző dr. Horváth Zsolt, a szezon nyitót kénytelen volt kihagyni a csapat talán a legnagyobb neve a sérült Torghelle Sándor A középpkanta.jpgályára ránézve van ki kiszolgálja a csatárokat. Gondolok Kanta Józsefre, szerintem magyar viszonylatban príma kis játékos, talán kicsit alul van értékelve, de mindig a maximumot kihozza magából, ezt igazolja az első fordulóban elért duplája is. Mellette a védekezésért elsősorban a korábban külföldön játszó Vass Ádám felel. Garami Józsi bácsi csapatát 4-3-3-as hadrendben vezényelte pályára múlt héten, így a középső hármas jobb oldalán kis Pölő szerepelt, tehetséges srác és még fiatal is, remélem többet ki tud magából hozni mint a mélyen tisztelt bátyja. A védő négyesben a rutint képviselő Draga Vukmir az alap, mellette játszik Kálnoki Kis, míg a  két szélen az első meccsen Nagy Tibor és Poór Patrik kapott helyet. A gólvonal előtt biztos pontot jelent Hegedüs Lajos jelenléte. Az első meccsen sikerült lehúzni a rolót és kapott gól nélkül lehozni a meccset, minden bizonnyal a Loki ellen is ez a célja a győzelem mellett. 

A Debreceni Vasutas Sport Club az elmúlt héten keleti rangadón játszott szintén idegenben, akkor Nyíregyházán. Félidei vezetés után sikerült 1 pontot elhozni a Spartacus otthonából -  Idegenben jó az iksz. Azóta játszottak egy BL selejtezőt a fehérorosz BATE Boriszov ellen. A meccset 1-0-ra sikerült megnyerniük így előnnyel utazhatnak a jövő keddi visszavágóra. Ez a tény sarkallt engem arra, hogy valamit megpróbáljak össze hozni erre a meccsecskére. 

kodndás.jpgNéztem a keddi kupa meccset és utána meghallgattam Kondás Elemér nyilatkozatát, miszerint Szakály Petit inkább csak óvatosságból cserélte le és nem lesz probléma a lábával, de nem hiszem, hogy kockáztatni fogja a játékát egy ilyen fontos vissza vágó előtt. Még elmondta, hogy szeretné ha játékosai frissek lennének jövő héten is ezért, több mint valószínű, hogy több helyen is változtatni fog a keddi kezdőhöz képest. Ha így 24 órával a meccs kezdete előtt lehet hinni az előzetes kezdő 11-ről szóló hírekben akkor ez lesz a felállás: Polekszics-Lázár-Morozov-Brkovics-Vadnai-Bódi-Damahou-Se. Boudla-Ferenczi-Tisza-Seydi. Látni, hogy majdhogy nem egy csere csapat szerepelhet ezen a meccsen. Persze,ez még messze nem biztos, előfordulhat meglepetés a csapatok kivonulásakor, de én bízom Kondás szakvezető úrban és tényleg nagyon tartalékosra veszi a figurát.

Ezek tudatában és egy kis szerencsével úgy gondolom, hogy jó eséllyel győzhet az MTK. Ennek a meccsnek egy kis szépség hibája azért akad, ez pedig a 3-as kötés. Így kell mellé keresni még 2 kisebb (nagyobb) szorzót és egy szelvényre jónak tűnik, vagy még másik három hasonló szorzóval bíró eseménnyel kijöhet egy pofás 3/4-es kombi.

Tipp: MTK
Odds: 2,43
Eredmény: 1-0

Példának okáért ajánlok is párat:
108 Drogheda Utd-UC Dublin H 1,63
076 Kapfenberg - Wacker Innsbruck D 3,00 0-0

Címkék: m, magyar foci, Debrecen, MTK