Ull/Kisa? Vagy Ham-kam? Norvég kettes kimittud...

A tegnapi napon elkezdett felragyogni az ég Európa focitérképe felett, értve ezalatt, hogy több országban is beindult a pontvadászat, köztük olyan közkedvelt tippmixes pontvadászatokban, mint az osztrák kettes, a lengyel Ekstraklasa vagy a dán Superliga, mai napon pedig az osztrák Bundesliga. Én most azonban nem ezek közül választok, hanem az egyik skandináv bajnokságból, a norvég kettőből csíptem ki egy darabot.

divisjon.jpg

Ull/Kisa és a Ham-Kam

A norvég Division 1. már jó pár kanyart tudhat maga mögött, így lassan kialakulni látszanak az erőviszonyok, kik azok akik a Tippeligaen felé kacsintgatnak, és kik azok a csapatok, akik inkább a tabellavég felé figyelnek jobban, elkerülvén a kiesést. Persze ezen célok elérése még odébb van, melózni kell érte rendesen. Utóbbi feladat teljesítéséhez két csapatnak nagyon meg kell feszülni, ők ezen a hétvégén éppen egymás ellen feszülnek egymásnak.

Az Ull/Kisa és a Ham-Kam is a tabella végén szerénykedik, ők ketten lehetnek a két tuti kieső az idény végén, persze ez csak a jelenlegi helyzet szerint, de még elkezdhetnek domborítani valamit. 

Az Ull/Kisa van "jobb" helyzetben, csak 5 pont a hátrányuk a Honefoss csapatával szemben, míg a Ham-Kam 15 kanyar alatt csak 5 pontra volt jó, ami nem valami eget verő produktum, valljuk be, bár ez igaz a 9 pontos vendéglátókra is.

eredmenyek.com 2014-7-18 19 40 30.png

Így első blikkre mit mond erre az ember? Simán 1X, nemde? Forma alapján a Ham-Kam rászolgálhatna az egy pontra, ám ha meglessük mit is nyújt ez a csapat távol Hamar városától, máris az jár az agyunkban, hogy ennek valahogy hazaiba kellene fulladnia.

eredmenyek.com 2014-7-18 19 45 26.png

Az ilyen tutinak tűnő meccseket szeretjük, főleg hogy az egyik kedvenc oldalamon a cikkírás pillanatáig 161 koponya közül 158 behúzta az egyest. De vajon nem viccel-e meg minket a Ham-Kam, amely az eddigi összes Jessheimben tett kirándulásakor megviccelte az Ull/Kisa együttesét?

ullkisa-hamkam.png

Simán benne van, hogy a vendégek ismét domborítanak, de talán az Ull/Kisa is odateszi végre magát és megszerzi első győzelmét ebben a párosításban. Ebben nagy hasznára lehet a csapatnak a régi-új igazolás, Viktor Adebahr, aki korábban focizgatott Jessheimben, ám utána a Ham-Kam-ot erősítette, ám tavalyról elhozott onnan nyolc gólt. Ő biztosan jól ismeri a vendégeket, így nagy hasznára is válhatott Tommy Berntsen mesternek a tanácsadásban. Amennyiben a népakarat is ezt mondja, akkor nem kételkedem, és én is hajlok rá, hogy ma Jessheimben marad a három pont. A mai napon már a -1-es és a -1,5-es ázsiai hazai hendikre tett voks is szépen megugrott, és hát a hazai odds is apránként de megy lefelé, úgyhogy minden afelé hajlít, hogy megjátsszam az Ull/Kisa sikerét, de nem csak simán, hanem hendivel megspékelve. Először a -1-es ázsiait gondoltam, de mivel arra igen kevés iroda ad szorzót, maradunk a jól megszokott európai hendikeppel, amire az Unibet is ad kínálatot.

Tipp: (0-1) Ull/Kisa
Odds: 2.10
Iroda: Unibet

Eredmény: 5-0

Címkék: norvég foci