G csoport: A két német kéz a kézben megy tovább?

g csoport.jpgA csütörtöki napon véget ér a csoportkör. Vége a lazsálásnak, nem mintha eddig panaszkodhatnánk is a színvonalra. Az utolsó 4 csoport meccs következik a mai napon. Sok kérdésre választ kapunk majd éjfél előtt nem sokkal. Lesz-e bomba meglepetés és Németország búcsúzik, a portugál kiesés viszont nem sorolható a nagy meglepik közé hiszen a sorsuk erősen függ a két német edző irányította válogatott meccsének eredményétől. Következzen tehát a G csoport utolsó két meccsének felvázolása az én szemléletemben. 

USA-Németország
G csoport
Eredmény: 0-1

klose.jpgElőször a jelenleg továbbjutó helyeken tanyázó két csapat meccsével kezdem. Szóval Németország az első meccsen földbe döngölte Müller vezetésével a szebb napokat is megélt luzitánokat. Majd a második körben Götze és a rekord beállító Klose góljaival ikszeltek a Ghána ellen, így 2 meccs után 4 ponttal, jobb gólkülönbséggel vezetik a csoportot. Klinsi vezette Usa az első meccsen a hajrában szerzett góllal verte az afrikaiakat. A második meccsen pedig másodpercek híján bebiztosíthatták volna a továbbjutást, ha nincs az a portugól. Szegény amcsikat sokan lesajnálták, köztük én is, de ma nagyon szépen bemasírozhatnak a legjobb 16 közé. Esetleges döntetlen esetén mind a két csapat továbblép, bár a két szakvezető lenyilatkozta, hogy ők nem játszanak ikszre és mindkét csapat megszeretné nyerni a csoportját.

Amíg Ghána nem veri legalább kettővel Ronaldoékat addig teljesen mindegy, hogy ennek a meccsnek mi a vége, mert mindketten továbbjutnak, viszont ha ez a győzelem bekövetkezik akkor az Usa-nak kell a pont. Matematikailag még a németek is zakózhatnak, ehhez elengedhetetlen lenne egy több (értsd 3 vagy több) gólos amcsi győzelem, míg a portugáloknak olyan 5 gólos különbséggel kellene verni az ellenfelüket. Nem lehetetlen de bizony kicsi a valószínűsége ezeknek.

Így én azt érzem, hogy bizony lehet mondani sok mindent, hogy nem játszunk ikszre meg miegymás. Nem kell arra játszani, alakulhat "véletlenül" is úgy a meccs, hogy a végén mindkét félnek kedvező eredmény születik. Úgy gondolom, hogy erre a meccsre jó tipp lehet a döntetlen, a káposzta is megmarad és a kecske is jól lakott szituációt vélek itt felfedezni. Tippem egy békés 2:2. A döntetlen elég jól fizet, egy merész szelvényre jó is lehet a maga 3,10-es kvótájával.

Portugália-Ghána
G csoport
Eredmény: 2-1

muntari.jpgMásik meccsen bizony küzdhetnek a felek becsülettel egymás ellen, ha a párhuzamos meccsen pont osztozkodnak. Nézzük, hogy jutottak ilyen kellemetlen helyzetbe ezen csapatok. Muntariék első meccsen ugye zakóztak Usáéktól, majd számomra meglepetésre pontot csentek németéktől. A már említett portugál aranylabdás csapata az első meccsen nagyon megégett és ezt majdnem sikerült tetézni egy vereséggel, de Varela megmentette a seggüket és még maradt egy halvány reménysugár az utolsó körre. 

Ezen a meccsen az eredményt nem szeretném megtippelni, sokkal inkább a gólok számát. Szerintem egy finom kis adok-kapok ki alakulhat a meccsen. Cristianonak ha helyet hagynak a védők biztosan rá megy arra, hogy végre ő is feliratkozzon a góllövők közé. Ezért a tippem erre a meccsre az, hogy mindkét csapat lő gólt és a gólok száma 2,5 felett lesz. A szorzója 1,80 más meccsekkel kötésben megfelelő lehet egy kisebb nyeremény össze harácsolására.