Győzelmek, gólok itt, gólok ott!

braza.jpgA mai napon is a megszokottaknak híven 3 meccset rendeznek a távoli Brazíliában. Az első két meccsen mindegyik résztvevő rendelkezik 3 ponttal, így ők a győzelem esetén már csak egyetlen pici lépésre vannak a továbbjutástól. Míg az éjszaka utolsó meccsén két pont nélküli válogatott feszül egymásnak, hogy eldöntsék, melyikük legyen az E csoport legjobb nem továbbjutója. 

Olaszország-Costa Rica
D csoport
Eredmény: 0-1

Elsőként az Olaszország-Costa Rica összecsapást vívják majd. Az olaszok az első fordulóbaimmobile.jpgn az akkor
csoport döntőnek nevezett meccset megnyerték Anglia ellen, tegnap viszont kiderült, hogy az egy kötelező győzelem volt egy olyan a csapat ellen aki a mai napon búcsúzhat, de ha ma nem, akkor az utolsó csoportkörben. Szóval az a meccs 2-1-es azzuri győzelemmel zárult így Pirloék mai győzelemmel karnyújtásnyira kerülhetnek a csoport elsőséghez. Ha viszont döntetlen születik azzal nagyon megkevernék a csoport állását, ez esetben Anglia már biztosan kiesik, de  Uruguay előtt nagy lehetőség adódik, ugyanis az első fordulóbeli zakó után simán továbbjuthatnak még. De, hogy ez nehogy így legyen erről a számomra meglepetés csapat Costa Rica gondoskodhat, életük nagy esélye lehet az, ha ma megvernék a korábbi világbajnokot. Ami piszok nehéz lesz, ezért ez egy kemény háromesélyes meccs az én nézetemben, így a végeredmény megtippelését meghagyom másnak, inkább keresek valami gólos fogadási opciót. Az olasz válogatott köztudott, hogy miről híres, a jól záró védekezés az alapja a csapatjátékának, ezért a sok gólos meccsek nem sűrűn csúsznak be náluk, ami viszont elég sokszor előfordul az a 2-1-es győzelem. Úgy gondolom, hogy Costa Rica kétszer minimum kapitulálni fog, és ha rúgnak egyet az is jó nekünk, ha nem az is, ezért erre a meccsre a 2 vagy 3 gólos lehetőséget választom, a kínált odds pedig kereken 2.

Svájc-Franciaország
E csoport
Eredmény: 2-5

benzema.jpgMagyar idő szerint 9-kor kezdődik a Svájc-Franciaország szomszédvári rangadó. Első fordulóban az alpesiek a hosszabbításban szerzett góllal fordították meg a saját meccsüket, így hozva a továbbjutáshoz rendkívül fontos 3 pontocskát. A franciák némileg simán 3-0-ra verték el Honduras válogatottját. Ennél az összecsapásnál is azok a kitételek állnak a továbblépéssel kapcsolatban, mint azt az fentebb leírtam. Ezen a meccsen Benzemáék az esélyesebbek, úgy gondolom, hogy Ribery nélkül is hozni fogják a győzelmet és a csoportgyőzelmet is. A kérdés, hogy a meccsen mennyi gól fog esni, vagy esetleg, mindegyik válogatott betalál. Az én megérzésem az, hogy hátul Varane-nal felálló védelem, nem fog gólt kapni a mai este folyamán, elől viszont 2-nél többször nem fognak csengetni a fhanszia támadók, így a tippem 2,5 gól alatti francia győzelem amit most 4-es odds-saltüntetnek fel.

Honduras-Ecuador
E csoport
Eredmény: 1-2

Az E csoport második mérkőzésén két pont nélküli csapat feszülhet egymásnak. valencia.jpg
A tét, az hogy ki teremtheti meg magának az esélyt arra, hogy a harmadik körben reális eséllyel lépjenek pályára a továbbjutást illetően. Honduras ha nyer, akkor saját kezébe veheti sorsát. Ecuadornak viszont már a többiek eredményét is félszemmel követni kell majd. A játékerőket végig nézve azt kell mondjam, hogy kevés az esély arra, hogy Honduras itt nyerjen. Nekik az esetleges gólszerzés is nagy örömmel bírna, az első meccsen ezt nem is sikerült kivitelezni, 0-3 a franciák ellen, igaz több, mint egy félidőt emberhátrányban töltve. Ecuador egy szoros meccsen, drámai végjáték következtében maradt alul Svájc ellen vezető pozícióból. Azt gondolom, hogy a győztes kiléte talán nem lesz túl nagy meglepetés és a Valencia-kat soraiban tudó Ecuador behúzza a meccset. Az, hogy kapott gól nélkül teszi, csak remélni tudom. Ezért a tippem ezt fogja tükrözni 2,75-ért Ecuador győzelem, kapott gól nélkül.