Hadd szóljon este a C-D lejátszó!

logo.jpgA tegnapi nap során a B csoportban eldőlt, hogy a címvédő 3 meccs után mehet a beach-re,ugyanígy tehet Ausztrália is, az utolsó fordulóban egy kérdés maradt, hogy Hollandia vagy Chile kerüli el a 16 között a házigazdákat. Ennyit az elmúlt napi eseményekről, foglalkozunk a jövővel, újabb 3 meccs következik, hogy csillapítsuk kicsit a tegnap keserűségeit. Ma lejátszik a C csoportban a két második körös meccset és elkezdi a D csoport is ezt a fordulót.

Kolumbia-Elefántcsontpart
C csoport, 18:00
Eredmény: 2-1

Időrendben haladva a Kolumbia-Elefántcsontpart meccset rendezik meg leghamarabb a mai etapban. Mindkét csapat győzelemmel nyitott. Így esetleges győzelemmel továbbjuthatcol-civ.jpg a győztes csapat, de a vesztesnek is meg marad az esélye ennek kiharcolására az utolsó meccsen. De ez nagy rizikó, necces az utolsó meccsre hagyni a döntést, így könnyen kijöhet egy döntetlen, ami igazából nem jó egyik félnek sem. A csoportkör olyan fázisát éljük, amikor egy kapitális hiba könnyen a továbbjutást akadályozhatja meg, ezt pedig nem szeretné semelyik válogatott sem, így nem is a végeredményre tippelnék, hanem folytatnám a vb egyik jó szokását, és mindkét csapattal lövetnék minimum 1-1 gólt. Ha ez meg van, mi kényelmesen dőlhetünk hátra és élvezhetjük, hogy a két csapat öldöklő küzdelméből melyik kerekedik felül. A kvóta amit erre adnak 1,83.

Uruguay-Anglia
D csoport, 21:00
Eredmény: 2-1

suarez.jpgSorrendben következő meccsünk az Uruguay-Anglia. Mindketten vereséggel kezdtek, az európaiaké annyira nem volt váratlan, míg az uruké annál inkább. A Costa Rica elleni vereséget volt szerencsém a tv-ben látni és határozottan örültem, hogy kikaptak. Pedig 4 éve, hogy szurkoltam nekik a 3. helyért...változnak az idők. Az i-re az tette fel a pontot amikor a végén Maxi Pereira dühből kaszálta el ellenfelét. A vereségük a meccs képe alapján nem volt kérdés, nagyon gyengén muzsikáltak, ma ennél több kell ha tovább szeretnének jutni. A győzelem nagyban függ majd Suarez játékától, ő ugye nem játszott az első meccsen, meg is látszott a hiánya, viszont ma olyan védelem ellen játszhat akik a bajnokságból már jól ismerik milyen egy igazi, harapós csatár. Másik oldalon az olaszok ellen elszenvedett szűk vereség okozta pontatlansággal készülnek erre a fontos meccsre. Sok helyen olvastam, sok embertől hallottam, hogy ez volt a vb legjobb meccse eddig, én csak az öf-et láttam, abból számomra úgy tűnt, hogy nagyjából egyenlő erők harca volt de nem érdemtelenül nyertek a digók. Fontos meccs ez mindkét fél számára, mindegyik győzelemre fog törni, jó szórakozás elébe nézünk. Tippem egy angol győzelem megspékelve egy 2,5 gól feletti terméssel, az odds pedig 3,20-as.

Japán-Görögország
C csoport, 00:00
Eredmény: 0-0

Harmadik meccsen is két különböző kontinens két válogatottja lepheti meg egymást. Japán Honda
vezető gólja után a második félidőben kétszer kapitulált így vereséggel zárták az elefántok elleni nyitó meccsüket. Az ellenfél görögök viszont belefutottak egy sima hármasba Kolumbia ellen. Hasonló a helyzet, mint az előző meccsen, csak a győzelem lehet a cél mindkét válogatottnak, aki zakózik az búcsút mondhat a további küzdelmeknek. Az ázsiaiak fegyvere a "magasságuk" lehet, viszont vesztüket is ez okozhatja, mint tette azt az előző meccsen. Földön játszva verhető ez a görög csapat, Kagawáék ezt kihasználva lépést tehetnek a továbbjutás mezeje felé. Ebben próbálnak kisebb vagy nagyobb akadályt gördíteni az útra hellászék, ugyan olyan esélyük van még nekik is a továbblépésre. Bár az első meccsen mutatott játékuk alapján nem tudom elképzelni, hogy vérmes reményük lehet e tekintetben. Gekas és társainak formájának nagyot kell javulni ahhoz, hogy megverjék a japokat. Erre legnagyobb esélyük levegőben lehet, ehhez meg is vannak a jól fejelő emberek pl. Samarasjapok.jpg személyében. Ezek után én arra teszek, hogy a lapos foci legyőzi a levegőset és nyernek Zaccheroni pici szamurájai, így győzelem esetén 2,20-szoros pénzt vehetünk fel a pénztárnál. Jól hangzik, nem?