Egy 66-os nap!

66.jpgMai napon már tényleg csak a csoportok második körének meccseit rendezik, egészen pontosan a B és C csoportokban. Előbbiben Ausztrália - Hollandia, és Spanyolország - Chile, amonnan meg Kamerun - Horvátország. Lássuk ma mi lehet a tuti.

Ausztrália - Hollandia
B csoport, 18:00
Eredmény: 2-3 (1-1)

Mai kezdésként a kenguruk nekifeszülnek a narancsnak. Ez sok jóval nem kecsegtet a déli gyümölcsnek. E két becenév mögött megbújó csapatok csatájában viszont több, mint valószínű, hogy a narancssárgák átugorják ellenfelüket.

Ez már a csopodfdfdgffdgf.bmprt kör második meccse, így már tudunk arról is szólni, hogy mi történt az első kanyarban. A két válogatott teljesen más utat járt be. A mai meccsen pályaválasztó ausztrálok 3-1-re kaptak ki Chile csapatától. Őszintén bevallom, hogy a mecset nem láttam, az eredmény alapján simának tűnik, viszont nagy statisztika szerető ember lévén, számomra érdekes adatokat árulnak el a számok, a végeredmény csak a hosszabításban alakult ki. A meccs egyetlen ausztrál gólját Tim Cahill szerezte még az első félidőben 2-0-ás állásnál.

Az ellenfél holland válogatott hátrányból ütötte ki a címvédő hispánokat. Van Persie és Robben parádésat játszott ezen a meccsen. Lélektanilag is fontos győzelem volt ez számukra, ami után hozni kell a mindig nehéz kötelezőket így elkerülhető a 16 között a hazai válogatott, ami nem egy rossz kilátás a továbbiakra.

A két csapat 3-szor adott egymásnak randevút ezeken számomra meglepően kétszer remiztek, egyszer pedig az esélytelenebb, ausztrálok nyertek, igaz mindhárom meccs, sörmeccs volt.

A mai meccsen azt várom, hogy folytatódjon a gólfesztivál, ez leginkább a már említett két holland úriember játékától fog szerintem ma is múlni. Így erre a meccsre a tippem az, hogy a félidőben és a végén is a hollandok neve mellett fog többet mutatni az eredményjelző, az odds pedig 1,66.

Spanyolország - Chile
B csoport, 21:00
Eredmény: 0-2

spa-chi.jpgA csoport másik meccsén az első fordulóban méretes zakóba belefutott Spanyolország találkozik a három pontos Chilével. Ez a meccs a továbbjutásról fog dönteni, a spanyoloknak a győzelmen kívül más eredmény nem igazán jó, döntetlen esetén már nem a saját kezükben lesz a sorsuk és közben az utolsó meccsen gólarányt is kellene javítani. Kérdés, hogy Vicente del Bosque mennyire tudja felrázni csapatát erre a meccsre, és vajon milyen kezdővel állítja ki sajátjait. Helyzetük hasonlít a 4 évvel ezelőttihez, akkor is vereséggel rajtoltak, a különbség abban rejlik, hogy ez fejben mennyire viselte meg a mentálisan fáradt játékosokat. Ha sikerült magukat túl tenni a történteken, akkor jó eséllyel pályázhatnak a mai 3 pontra és a továbbjutást eredményező 2. helyre.

Chile csapata esetleges győzelemmel bebiztosítaná magának a nyolcaddöntős szereplést. Első meccse hozták a kötelezőt, ezzel jókora lökést biztosítottak maguknak a továbbiakra, az esélyesség terhe nem nyomja vállukat, eredmény kényszer szintén nincsen rajtuk, így ők felszabadultan várhatják mai meccsüket. Egymás ellen eddig 5-ször találkoztak, 4 spanyol győzelem és egy döntetlen a mérleg, a meccseiken potyognak a gólok. Ezek tudatában és az első meccseket látva egészen jó esélyt adhat a nyerésre a mindkét csapat szerez gólt opció, a kínált szorzó 1,66.

Kamerun - Horvátország
A csoport, 00:00
Eredmény: 0-4

A „mai” harmadik mérkőzés a Kamerun-Horvátország találkozó lesz. Mindkét csapat vereséggel nyitott, így aki
ma nem nyer, az jóformán elbúcsúzhat a továbbjutás szép reményétől. Az afrikaiak cam-hrv.jpgegy egészen érdekes találkozón szenvedtek 1-0-s vereséget Mexikótól, ennél több gólt lőttek, de azokat jogosan vagy nem jogosan, de nem adták meg dos Santoséknak. A kameruniak torna előtti sztrájkja nem volt túl szimpatikus számomra, ezért nem is tudok nekik kicsit sem szurkolni, sosem voltak a kedvenceim. Ellentétben a horvátokkal, sok focis emlék fűződik horvát csapathoz, így tudok nekik szorítani egy-egy meccsen, ez nem lesz másképpen ma sem. A horvátok is egy egészen furcsa mérkőzést tudhattak le az első fordulóban, innen is üdvözlöm a japán sporit. De nem csak ezért tippelek rájuk a mai napon, hanem a csapatot alkotó játékosok egyvelege miatt. Modric nagy kedvencé nőtte ki magát, a brazilok ellen is csapata egyik legjobbja volt. A mai meccsen is azt várom, hogy Rakitic-el együtt a középpályát uralva behúzzák a meccset és megadják maguknak a lehetőséget, hogy Mexikóval ki-ki meccsen döntsék el, hogy ki játsszon Hollandiával. Az én tippem az, hogy a szomszédok magukhoz ragadják a sors adta lehetőséget és élnek vele. Horvátország nyer, az 1,66-as odds pedig egészen kellemes.