Az angolok és a svájciak barátságosan, de gólokkal verik a vendégeket

wc-1400859202.jpgA nemzetközi hadszíntéren a brazíliai világbajnokságra készülnek a válogatottak, hat helyszínen is barátságosan fogadják egymást a felek. Irán Angolával, Svájc Jamaikával, Anglia Peruval, míg a spanyol armada Bolíviával méri össze az erejét. Ezen kívül még két olyan mérkőzést rendeznek, ahol egyik fél sem teszi tiszteletét Brazíliában, minket ezek a meccsek azonban nem is annyira érdekelnek. A vébések közül is kettőt vettünk górcsőcske alá, a svájciak és az angolok derbijét.

Anglia - Peru / Anglia -1,5 @ 1.85
Eredmény: 3-0

gerrard.jpgAz angol labdarúgó válogatott is szorgalmasan készül a brazíliai vb-re, és az előzetes tervek szerint a Peru elleni meccset követően még megmérkőznek Ecuador és Honduras válogatottjaival is, melyek közül utóbbi szintén vb résztvevő, aztán irány a világbajnokság. Ott kicsit izmosabb együttesekkel (Uruguay, Olaszország, Costa Rica) kell majd mérkőzni, de addig még lehet variálni, próbálkoznia Roy Hodgsonnak. Peru válogatottja nem tudta kivívni a vb döntős részvételt, csak a 7. helyen tudta befejezni a csoportot. Az angolok a selejtezők befejezése óta már három alkalommal is megmérettettek, nem sok sikerélménnyel, hiszen Chile és Németország is elkapta őket a Wembleyben, Dánia azonban, akikkel nemrégen a magyar válogatott 2-2-t játszott, fejet hajtott Gerrardék előtt. Peru amióta letudta utolsó, Bolívia elleni selejtezős meccsét, tudomásom szerint nem lépett pályára, így azt gondolom, hogy Roy Hodgson és csapata nyilvánvalóan sok játékost és felállást kipróbálva be fogja húzni a meccset, tehát nem okozhat gondot Peru nemzeti 11-ének legyőzése a Wembleyben. A támadószekciót nagy valószínűséggel a Liverpool és a Manchester United játékosai adják majd, és elnézve azt a focit, amit a liverpooli vörösök nyújtottak az idén, belekalkulálható akár egy több gólos hazai siker is. Elől minden valószínűséggel ott lesz Rooney, Welbeck, Sturridge és Sterling is, akiket majd a két liverpooli, Gerrard és Henderson töm majd labdákkal. 

Svájc - Jamaika / Svájc -1,5 @ 1.85
Eredmény: 1-0

Gokhan-Inler.jpgSvájc válogatottja is pályára lép ma, ellenfelük Luzernben Jamaika lesz. A helvétek a vb-selejtezős E csoportot veretlenül abszolválták, 17-6-os gólarányukkal jelezték, hogy védelmük igencsak rendben van, hiszen ez lefordítva azt jelenti, hogy majd minden második meccsükön kapnak csak gólt. Bár ha jobban mögé nézünk a dolgoknak, kiderül, hogy ebből a hatból négyet egy meccsen nyeltek be Senderosék, az Izland elleni hazai meccsükön. Ez azért figyelmeztető jel kell hogy legyen Hitzfeld mesternek. Elől is van még min dolgozniuk, bár meccseiket ha szűkösen is, de azért behozzák a célba Inlerék. A svájciak minden csapatrészében akad Európában is igen jól csengő nevek, hátul például a Juventus alapemberét, Lichtsteinert, a wolfsburgos Rodriguezt, középről a nápolyi különítményt, kiegészítve a bayernes Shaqirivel, elől pedig a Nürnberg színeiben 17 gólt vágó Drmic vagy a szintén a Bundesligában edződő freiburgi Mehmedi onthatja a vb-n a gólokat.
Jamaika a selejtezők óta sok vizet nem zavart, játszott pár a frindli meccset, legutóbb a szerbekkel viaskodtak egy 1-2-t. Ha igazak a hírek, akkor jamaikaiak mestere, az egykori nagy kedvenc edző Karlsruheban, Winfried Schäfer nem hozta el jó pár kulcsemberét, a támadók közül Shelton, King, Johnson és Anderson, a középpályáról Johnson, Daley és Watson, míg a védelemből Phillips, Reid, Marippa és Williams sem utazott el Svájcba. Ennek fényében, és ha a svájciak jó napot fognak ki, simán benne van a hazai siker, de még a több gólos győzelem is. Remélem Inlerék is úgy állnak majd neki a meccsnek, persze megszakadni nem fognak, hiszen a vb-ig már senki nem akar megsérülni, így a kulcsemberek ha nem is, de azok akiknek még nem tuti az utazás, azok odateszik magukat, és lenyomják Jamaikát.

0530 angolsvájc.png