A második meccs már a St. Louisé lehet

cardinals_yankees.JPGHárom meccses interligás szériát nyom egymással a St. Louis Cardinals és a New York Yankees együttese. A két kb. azonos kaliberű, ám ellentétes ligában harcoló gárda első mérkőzése extra inningeket és sok izgalmat hozott, a "Memorial Day" meccsen végül a Yankees diadalmaskodott 6-4 arányban 12 inning alatt. A 2. meccsen azonban már jöhet a papírforma és nyerhet a Cardinals, lássuk is miért!

St. Louis Cardinals - New York Yankees / St. Louis Cardinals @ 1.69
Eredmény: 6-0

holliday_cardinals.jpgA Cardinals évről évre meghatározó tagja a Nemzeti Ligának és úgy az MLB-nek általában. A 2011-ben World Series-t nyerő csapat a rákövetkező 2 évben is ott volt a rájátszásban és idén is jó eséllyel bejuthat - bár még sok van hátra addig. A titok talán a csapat magjának egyben tartása szezonról szezonra. Molina és Holliday közül egyelőre csak előbbinek megy igazán idén, mellettük az Adams-Jay-Cruz hármas viszi hátán a csapatot. Egyelőre 28-23 mérleggel a liga 4. helyén állnak, saját csoportjukban a jelek szerint a Milwaukee gárdájával fognak majd hatalmas csatát vívni a csoportgyőzelemért. Kezdő dobóik közül Wainwright, Miller és Lynn is kiegyensúlyozottan teljesít. Utóbbi, vagyis Lynn lesz a kezdő dobó a Yankees elleni széria 2. meccsén. A 4. MLB-s szezonját nyomó Lynn tavaly is megbízhatóan muzsikált a dombon, idén 5-2 rekordot tud felmutatni 3.60-as ERA mutatójával. 60 inninget töltött eddig a dombon, tehát átlagban hozza a kezdő dobóktól elvárható 6 inning/meccset. Dobóarzenáljában a két hagyományos gyorslabda (four-seam, two-seam) mellett a cutter és curve is szerepel, ezeknek köszönhetően a strikeout-okból sem áll rosszul (59 SO 60 inning alatt).

yankees.jpegA Yankees számára a tavalyi szezon teljes kudarc volt és az idei esztendőre sem sok jót jósoltak nekik, miután Granderson és Cano is elhagyta a csapatot. Sikerült azonban outfield-re megszerezni Beltrant és Ellsbury-t, valamint elkapó posztra McCann-t. De a legnagyobb húzás talán a japán dobó Tanaka leigazolása volt, aki eddig megállíthatatlan. A Jenkik 27-23 mérleggel az Amerikai Liga 5. helyén állnak, vendégségben évről évre jól szerepelnek, idén már 16 sikerük van útjaik során. Egyelőre a sérülések az ütőket jórészt elkerülik, habár a friss szerzemény Beltran kidőlt, de Teixeira, Soriano, Ellsbury, Granderson, Solarte és Suzuki is bevethető a teljesség igénye nélkül. A dobó poszt a csapat gyengesége, pláne hogy a kezdők közül Sabathia, Pineda és Nova is sérült, őket kevesebb rutinnal rendelkező dobók pótolják. Ilyen a mai kezdő dobójuk is David Phelps személyében, aki a sérülések végett került a bullpenből a kezdők sorába. Eddig 1-1 mérleget produkált, 34 inning alatt 3.18-as ERA mutatót hozott össze és az ütők kiejtetésében is jól áll (33 SO 34 inning alatt).

Mivel interligás meccsről van szó, így a két csapat személyesen nem annyira ismeri egymást, előszezonbeli meccsektől eltekintve utoljára 2005-ben futottak össze tétmeccsen, ez tehát nem túl releváns most. Mint mindig, ezúttal is a dobókon múlhat a meccs, melyben most erősebb a St. Louis: Lynn sok fejfájást okozhat még a rutinos Yankees-ütőknek is, míg Phleps-nek meggyűlhet a baja a kiváló Cardinals játékosokkal. A fárasztó első meccs után a St. Louis ezúttal megszerezheti a győzelmet!