Szombat esti baseball tippek

mlb_backg.jpgKilenc olyan mérkőzés is található az MLB aktuális kínálatában, melyet magyar idő szerint is nézhető időpontban rendeznek. Ezekből az összecsapásokból választottunk ezúttal kettőt.

 

Philadelphia Phillies - Los Angeles Dodgers / 8,5 run alatt @ 1.86
Eredmény: 5-3

Hamisítatlan Nemzeti Ligás mérkőzés van kilátásban. A Phillies az elmúlt 2 évben nem igazán tudott maradandót alkotni és idén is csak szenvednek, 20-25 mérlegükkel csak két csapatot tudnak maguk mögé utasítani a ligában, hazai 8-13 mérlegük sem túl fényes. Dobóik közül senki sem tudott eddig villantani, a támadójáték pedig szintén édeskevés Utley és Byrd vezetésével. A Dodgers tavaly fergeteges feltámadást mutatott be az All Star break után, de végül a főcsoport döntőjében elvéreztek a Cardinals ellen. Eddig hullámzó teljesítményt nyújtanak, ám vendégként 17-10 mérlegükkel a legjobbak a főcsoportban. Maholm kivételével mindegyik kezdő dobójuk remekel, támadójátékban pedig Puig, Uribe, Gordon, Crawford, Gonzalez, Ethier és Kemp is hatékonyan teszi a dolgát.

dan_haren.jpgA hazai dombon Buchanan személyében egy újonc kezd melynek előnye és hátránya is van bőven. Egyrészt nem ismerik még az ellenfelek, másrészt ő sem ismeri az ütőket... Sinker, slider és changeup típusú dobásokkal operál, tehát rendre a mögötte álló védelemre van nagy szüksége az ütések kiejtetésekor. A Dodgers Harent (5-2) küldi a dombra este, aki 3.18-as ERA mutatójával remekel eddig. Dobóarzenálja meglehetősen széles: kétféle gyorslabdjára (two-seamer, four-seamer) mellett splitter, cutter és curve labdái is hatékonyak.

A Phillies átlagban 8.6 pontos meccseket nyom, otthon viszont ez a szám mindössze 7.3 pont/meccs. A Dodgers átlaga 8.5 pont/meccs és idegenben is hozza ezt a számot. Előző esti meccsük mindössze 2 pontot hozott, ezúttal sem várható sok futás még akkor sem, ha a hazai csapatnál egy újonc kezd.


Chicago White Sox - New York Yankees / New York Yankees @ 1.90
Eredmény: 3-4

yankees.jpegÉs lássunk egyet az Amerikai Liga meccsei közül is, nevezetesen a Yankees chicagói vendégjátékát. Kezdjük a hazaiakkal: az eddig látottak alapján a WS-nek végre ismét lehet esélye, hogy megcsípjen mondjuk egy Wild Card helyet. Több nem is nagyon várható tőlük, csoportjában ugyanis a Detroit megint megállíthatatlan... A nagy öregek viszik a hátukon a csapatot: Flowers, Ramirez, Dunn, Abreu, Bechkam és Viciedo ugyan már közel sem tudják azt hozni mint pár éve, de még mindig képesek 1-1 meccset megnyerni Chicago fekete-fehér felének. A dobódombon Rienzo és a visszatérő Sale mellett a bullpenből Webb szépen teljesít, a többiekről viszont ez már nem mondható el... A csapat 25-25 mérleggel saját csoportja 3. helyén áll és otthon képes bárkit megszorongatni (13-10). A Yankees kicsit átalakult idén a tavaly kudarc után: távozott többek közt Cano és Granderson, de mintha nélkülük is menne a gépezet. A nagy öregek (Soriano, Teixeira, Gardner, Suzuki) mellett felnőtt a feladathoz Solarte és a frissen igazol Ellsbury és McCann is hozza a tőle elvárhatót. Girardinak a tavalyi kudarc után nem is lehet más célja, mint a keleti csoport megnyerése, ehhez azonban kicsivel több fog kelleni, mint a mostani 24-23 mérleg. Vendégként a Yankees rendre erős, most 13-12 mérleggel állnak utazásaik során.

Hazai dombon majd Danks kezdhet, aki túl van már karrierje csúcsán és idei teljesítménye is jelzi, hogy már nem az igazi. Háromszor ugyan győzelemre vezette a WS-t, ám emellett 4 veresége és csúfos 5.64-es ERA mutatója van, cutter és two-seamer labdái kiszámíthatóak, emellett idén csavart labdái sem jönnek be igazán. A vendégeknél Nuno kezdhet, aki az Angels ellen jól dobált, a Mets azonban 4 ütésből 5 pontot ért el ellene, legutóbb a Pittsburgh ellen 6 inning alatt 2 futást engedélyezett.

Az előző két meccset a Chicago nyerte, de mindkettő csak hajszálon múlt: az első a Yankees ébredt későn, előző éjjel pedig a Chicago a 9. inningben walk-off hazafutással győzött 6-5-re. Nehezen tudom elképzelni, hogy a vendégként rendre erős Yankees legalább 1 meccset ne nyerjen meg a White Sox pályáján még akkor is. Erre a hazai dobó Danks lehet a legerősebb érv, aki egyelőre csak szenved a Chicago dobódombján.