A finnekből gazdagodnánk

finn csajok.jpgPénteken nálam a francia másodosztályú bajnokság, a Ligue 2. volt eddig a favorit pontvadászat, most a világbajnokság kezdetéig azonban keresni kell valami mást, hiszen franciáink már befejezték a bajnokságot és arra gondoltam, rámászok a szuomikra. A mai napon öt mérkőzést rendeznek a Veikkausliigában, nem leszek rest, mindegyikre kiötlök egy tippet.

Az öt mérkőzés mindegyike 17:30-kor kezdődik, így 19:15 után pár perccel már át is vehetjük a jól megérdemelt nyereményünket, már persze ha minden a megbeszéltek szerint alakul.

Honka - Mariehamn / 2,5 gól felett @ 1.85
Eredmény: 2-2

Kiegyenlített mérkőzésnek ígérkezik a 6. és 8. csatája, ahol a hazaiak Espooban eddig 2-1-1-re voltak jók, míg a Mariehamn eddig 1-0-2-vel vitézkedik idegenben. Ikszillatú a meccs, ám én inkább a múltba révedek, és a gólokat veszem elő, ugyanis ők ketten többnyire overes meccseket vívnak egymással.

Lahti - Turku PS / 2,5 gól alatt @ 1.65
Eredmény: 2-0

Első blikkre sima hazainak néz ki, hiszen a 4. Lahti az utolsó TPS-t vendégeli meg. A Lahti a Lahden stadionban most a 2-2-0-val veretlen státusszal büszkélkedik, a TPS viszont nem jól szerepel idegenben, hiszen már háromszor is betliztek, és csak egyszer nyertek a turkui srácok, ám akkor a listavezető HJK-t csípték nyakon. Szóval nem árt velük vigyázni. 2013-ban öt alkalommal néztek egymással farkasszemet, amit egálra hoztak 2-2 siker és egy döntetlen formájában. Óvatosan ezzel a meccsel, ugyanis a Lahti nem szereti a sok gólos meccseket, utóbbi hat pályára lépésükkor underbe (2,5) fulladt a parádé. Maradok ennél az opciónál.

Myllykoski PA - Kuopio PS / Myllykoski PA @ 1.80
Eredmény: 2-0

A MyPA a 2. a tabellán, a Kuopio a 10., és egyben a legrosszabb idegenben teljesítő alakulat. A Mypa még veretlen otthon, nálam ma is megőrzi ezt a titulusát.

SJK - Jaro / SJK DNB @ 1.62
Eredmény: 0-1

A nap egyik legháromesélyesebb bajnokija, ahol az újonc akár meg is lepheti a Jaro-t. Két helyen is meglestem mire tippelnek az olvasók, hát nem lettem okosabb. Az SJK az eddigi három hazai meccsén még nem szenvedett vereséget, ám a Jaro nem rossz idegenben, csak a HJK és a MyPA ellen nem volt sansza. Ettől függetlenül az újoncot kihoznám győztesnek, persze csakis úgy, hogy bebiztosítom egy DNB-vel.

Vaasa PS - Rovaniemi / Vaasa PS @ 1.70
Eredmény: 2-0

Két nem túl jó formának örvendő csapat találkozik ma az egyik legszebb nevű finn nagypályás labdarúgásnak otthont adó létesítményben, a Hietalahden jalkapallostadionban. Fura módon a VPS-t is nyomasztja a hazai légkör, mert eddig idegenben jobban megy nekik. A Rovanieminek sehol sem megy, így elvárható lenne a Vaasa-tól, hogy berántsa idei második hazai sikerét is.


Na akkor meg is volnék, lássuk mit hoztunk össze. Osztok, szorzok, összeadok, és azt látom, hogy ez az öt tipp közel 15-ször többet ér mint az egy.

0523 finn.png

 

Címkék: finn foci