A dánok angyalok

dán csaj.jpgA mai napi sportfogadó kínálatot nem kell túlságosan boncolgatni, hogy milyen is valójában. Egyszerűen ramaty. Na de minket nem abból a fából faragtak, hogy ne találnánk magunknak valami fogadhatót. Anno Batsányi Jánosnak volt egy idézete, amit mi csalafinta módon kicsit átköltöttünk, hangozzék tehát imigyen, Vigyázó szemetek Párizsra Dániára vessétek!

A Superliga, vagyis az elsőosztályú bajnokság már lerótta a maga köreit, de a második ligában még van vissza pár kanyar. És ami nem mellékes, vannak még nyitott kérdések is, aminek mi sportfogadók igazából csak örülni tudunk. A NordicBet Ligaenben ma teljes fordulót rendeznek, tehát van miből válogatni. Három a magyar igazság, három a dán meccsek száma is, amire fogadunk.

Silkeborg - Fredericia / Silkeborg @ 1.53
Eredmény: 4-0

Első áldozatunk a bajnoki címre hajtó Silkeborg bajnoki mérkőzése lesz, amit a tabella 8. Fredericia csapatával vívnak. Elég ennyi infó? Akár elég is lehet, hiszen a vendégeknek már nem sok babér terem idén, max. ha csak annyi nem, hogy nekiállhatnak egy kicsit idegeskedni, ha a mögötte lévők orrba-szájba elkezdik gyűjteni a bajnoki pontokat. Ez szerintem csak fikció, hiszen azért a nyolc pont előny elég kell hogy legyen. Adaléknak még annyi, hogy a Silkeborg elég jó, ha a Mascot parkban villanthatja meg a tudását, és hát a Fredericia igen halovány, amint elhagyja a kedvenc stadionját. Ősszel fordított felállásban a Silkeborg 2-0-ra nyert, ez ma is benne van a pakliban.

Höbro - Vejle / Höbro DNB @ 1.50
Eredmény: 2-3

A következő áldozat szintén a bajnoki címről ábrándozó együttes mai bajnoki megmérettetése lesz, és az igazat megvallva a Höbro is olyan ellenféllel meccselhet a mai napon a Vejle személyében, akik a középmezőnyben leledzenek.  Ahogy az előbb is említve vagyon, a feljutás a Superligába, az bizony igencsak lendületet adhat itt a nyári szabadságolások előtt, és ha a cél teljesítve, ősztől már boldogan lehet majd kergetni a lasztit a Köbenhavn, a Bröndby és a többi nagyágyú ellen.

AB Kopenhagen - Marienlyst / AB Kopenhagen @ 1.36
Eredmény: 3-0

És utolsóként jöjjön a nap legtutibbnak kinéző eseménye, a koppenhágai AB megmérettetése a mezőny leggyengébbikével, a Marienlsyttel. Az AB ha nem is olyan nemes célokért küzd, mint a bajnoki cím, és a feljutás a Superligába, ám nekik szintén nemes célként hat a kiesés elkerülése. Ehhez jó alapot adhat a mai három pont, amit az eddig 3-2-23 produktumot nyújtó vendég együttes ellen behúz.

dánia 2.png 

Végezetül pedig szóljon itt egy nemesbecsű, a cikkem címének is alapul szolgáló remek nóta: 

A három dán pajtás együtt ilyesmi szorzóval örvendeztet meg minket a bet365 jóvoltából.

0521 dánia.png