Focimeccsekről emtéísen Romániából

liga-1-romania-06-icon.pngKözelednek a labdarúgó bajnokságok végei, pár kanyar van még vissza az idei mókából, aztán lehet menni pihenni, avagy Brazíliába vébéskedni egyet. Aki megy, annak lehet hogy egy kicsit nyűg, de mindenképpen nagy megtiszteltetés és kihívás, aki meg otthon marad, annak nagy csalódás, de legalább kipiheni magát a következő szezonra. A vb-t amúgy is megnézi, max. nem testközelből. A mai napon is van pár bajnoki meccs, távirati stílusban most a román Liga I. mai négy bajnoki mérkőzésén szaladok végig.

Románia, Liga I.

FC Brasov - Corona Brasov, 16:00
fc brasov.pngcorona.pngVárosi vetélkedés, tét nélkül, jaj de jó nekik. Vagyis csak majdnem. A hazaiaknak még van egy kis félnivalójuk, rémisztgeti őket a kiesés ördöge, de hát ezzel a mai győzelemmel sokat nyugodhatnak a lelkek. A vendég Corona egész évben ramatyul teljesített, nem ma fognak megtáltosodni. Sok pénzt nem adnak a hazai sikerért, de akinek megtetszik tolja csak.
Eredmény: 1-0

Pandurii - V. Constanta, 18:00
pandurii.pngconstanta.pngA Pandurii a kényelmesben csücsül, a vendégek az életükért mennek. Május 5-én a bet365 1.57-et adott a hazai sikerre, a Constanta 5.00 felett is járt, mára ezek az oddsok majdnem kiegyenlítődtek. Gyanús. Tolom a vendéget. Óvatosba ajánlott a vendéget DNB-be tenni.
Eredmény: 1-1

Otelul Galati - Poli Timisoara, 18:30
otelul.pngtimisoara.pngA nap derbije lehet ez az összecsapás, hiszen az Otelul kieső helyen, míg a Poli annak a közelében, de egyenlőre még nincs vész. A hazai pálya előny, visszavágás befűtve, ősszel ugyanis a Temesvár nyerni tudott hazai közönség előtt, nagy dirr-durr nem volt, 1-0 oda. Hazaira gyanakszom, de mivel ez derbi a javából, itt most nagy taktikai csata és kevés gól várható. Underre (2,5) mennék rá.
Eredmény: 1-0

Universitatea Cluj - Steaua Bukarest, 20:30
universitatea.pngsteaua.pngA Bukarest ha ma behúzza, kezükbe adható a 24. bajnoki címük. A Cluj nem adhatja könnyen magát, hiszen ők is ott evickélnek a piros zóna közelében, nem ártana még egy-két pont itt az utolsó körökben. Egymás elleni meccseiken a Steaua eddig aprított, nem sok sót evett meg a hazai csapat, utoljára 2007-ben szerzett pontot, akkor viszont legyűrte a rekordbajnokot. Ünnepel Bukarest? Nálam igen, és nem is fizet rosszul.
Eredmény: 0-1

Címkék: román foci