Mutua Madrid Open ATP Word Tour 1000

ATPMadrid.jpgA most zajló madridi 1000-es ATP tornán jártam virtuálisan és ha már így tettem szemezgettem egy kicsit a mérkőzések között. Az egyiken a különbség akkora a két játékos között, hogy meg mertem tippelni a végeredményt is. Míg a másikon bízom a nagy szervákban. Két meccs, kettes körüli eredő.

Andrej Golubev - Nicolas Almagro

A legjobb 32 közé kerülésért játszik egymással a két úriember. A kazah Golubev "kivesézésével" kezdem. Andrey 26 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot. 18 éves kora óta profiként játszik. Eddigi pályafutásának csúcsa a 2010-es esztendő volt amikor is sikerült egy tornát nyernie (Hamburgban). Ebben az évben a világranglistán az előkelő 33. helyig sikerült magát felütnie, onnan hosszú folyamat során sikerült egészen mélyre, 100-on kívülre kerülni majd újból felkapaszkodnia. Az idei évben 15 meccséből 8-at elveszített. A 7 győztes összecsapását többnyire nálánál lejjebb rangsorolt játékosok ellen érte el, de a Davis-kupában sikerült egy komoly skalpot ejtenie Stanislas Wawrinka személyében. Véleményem szerint egy teljesen középszintű játékos aki a saját játékát tudja játszani, de ha egy komolyabb ellenfél kerül sorra akkor bizony megáll a tudomány. A leendő ellenfél bizony pont egy olyan aki ellen meglátásom szerint vajmi kevés esélye lesz, nemhogy a mérkőzés megnyerésére, de egyáltalán egy szett elcsípésére sem. A spanyol Almagro személyében a világranglista 24. helyezettjét üdvözölhetjük, ő megjárta a TOP10-et is, igaz 3 évvel ezelőtt. Két évvel idősebb, mint ellenfele, tökéletes korban van ebben a sportban. Szóval Nicolas az idén 20 meccséből 13-at győzelemmel fejezett be, ezek közül az egyiket éppen a világelső Rafa Nadal ellen söpörte be, szintén salakon Barcelonában. E két játékos pályafutásuk alatt egyszer találkoztak egymással Davis Kupa meccsen amit a spanyol 3:1-re nyert meg. A mai napon azt gondolom hogy Almagro 2:0-val hozni fogja a meccset és jut a legjobb 64 közé ahol a brit Andy Murray ellen játszhat majd.

Fabio Fognini - Alexandr Dolgopolov


Ugyancsak a madridi salakon rendezik meg ezt a meccset is. Ezen a meccsen az fog dönteni, hogy az olasz mennyire tudja kezelni az ukrán elképesztő adogatásait. Az eddigi egymás elleni meccseiken ez nem ment neki, ugyanis 4 találkozóból mindegyiket Dolgopolov nyerte és még szett-et sem veszített. Ezekből az össze csapásokból kettőt salakon rendeztek. Hiába rangsorolják előbbre Fogninit, az óriási szervák miatt én ezt a meccset Dolgopolovnak adom.

Esemény Tipp Szorzó Eredmény        
A. Golubev-N. Almagro N. Almagro nyer 2-0-ra 1,40 1-2 68520a1095ac6e1d9f88f7a492aac4b6.png
F. Fognini-A. Dolgopolov A. Dolgopolov 1,65 1-2 a3ec36b2a029439eb1c3b745072eec4a.png
Címkék: tenisz