Magyar Ligakupa: Diósgyőr - FTC

W_dvtk-ftc.jpgSzerdán fél hattól TV-s meccsen az FTC ellen játssza a Ligakupa elődöntőjének második mérkőzését a DVTK. Az első találkozón a Puskás stadionban a Diósgyőr idegenben 2-1-es előnyre tett szert William Alves és Bacsa Patrik góljával. Jön a visszavágó! A továbbjutó nem csak a döntőnek örülhet majd, hanem annak is hogy a döntőt saját közönsége előtt vívhatja.

Diósgyőr - FTC / FTC és mindkét csapat szerez gólt @ 4.75
Magyar Ligakupa elődöntő visszavágó, 2014-04-30 17:30
Eredmény: 1-1

A Diósgyőr ezen szép eredmény után hazai pályán akkorát kapott bajnokin a Pakstól, mint egy atomvillanás, Csertői Aurél fiai egy négyest gurítottak Kádáréknak.

Szivics mester a klub honlapján így nyilatkozott a mai visszavágóról: - Egy teljesen más mérkőzés lesz, mint múlt héten Budapesten, például biztos vagyok benne, hogy az FTC a legerősebb összeállításában fog felállni. Részünkről egy hasonló csapat lép pályára, mint akik a Puskás Ferenc Stadionban játszottak. Idegenben 2-1-re győztünk, de nem szabad azt hinni, hogy már a mérkőzés előtt be is jutottunk a döntőbe. Minden meccs más és más, nekünk úgy kell kimennünk a pályára, mintha 0-0 lenne az összesített eredmény. A Ligakupában is a döntő a célunk, amitől már csak 90 perc választ el.

A DVTK csapatában Mohamadou Abdouraman sérülés miatt nem áll Tomiszlav Szivics rendelkezésére, Kádár Tamás pedig a Paks ellen agyrázkódást szenvedett. A válogatott védőt hétfőn kiengedték a kórházból, de szereplése kérdéses. Rajtuk kívül több sérült nincs, ezúttal eltiltás miatt sem hiányzik senki.

leonardo-ftc_770-639x439.jpgAZ FTC háza felett mostanság egyre többet süt a nap, a csapat már többször mutatja a nyerő arcát, mint a veszteset, épül az új stadion is, vagyis arrafelé jó dolgoknak örülhetnek mind a klub alkalmazottai, mind a drukkerek. Az utóbbi időben bajnokin nem nagyon tudtál legyűrni a zöld-fehéreket, már hét mérkőzésre rúg az FTC veretlen szériája, az utóbbi hetek egyetlen negatív eredménye pont a DVTK-tól elszenvedett Ligakupa elődöntő odavágója volt. Ezt ma ki lehet egyenesíteni, Thomas Doll munkája szépen csillog, főleg ha ma befutna a Ligakupa döntőbe az FTC szekere. 

Ezen párosítás továbbjutója, jelenleg ugye a Diósgyőrnek áll a zászló, nem csak hogy a döntő résztvevője lesz, hanem a döntőt is a saját stadionjában vívhatja, ezt az MLSZ április 17-i ülésén a Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway döntötte el, amikor ezt a párosítást húzta ki a varázsgömbből.

Sok infóm a Fradival kapcsolatban csak annyi van, hogy várhatóan a legerősebb Doll banda lép pályára, sok helyen keresgéltem infókat, de nem nagyon találni. Reggel kinyitottam a kedvenc sportlapomat, majd ennek a netes változatát is, de nem sok, de még annyi okosságot nem leltem benne.

Ősszel a Fradi már járt Diósgyőrben a helyiek nagy bánatára, az az eredmény ma is bőven megfelelne Böde Daniéknak, ugyanis akkor 4-1-re lenyomták Tisza Tibiéket. Böde Dani duplázott, mellette még Jenner és Gyömbér ugrándozhatott a gólja után.

Na és akkor térjünk gyorsan a tárgyra, mi várható ezen a mai meccsen, milyen tippel bombázzuk meg az irodákat. Én személy szerint arra gondoltam, hogy mivel az utóbbi időben a DVTK-nak nem annyira megy hazai közönség előtt, míg a Fradi lubickol idegenben, zsinórban három győzelem (Pápa, Újpest, Honvéd), így megkockáztatnék egy olyan opciót, hogy a Fradi képes lehet egy hasonló eredményre mint Bacsáék a Puskás stadionban.

Erre az opcióra a bet365 felkínál nekünk egy 4.75-ös oddsot, amit köszönünk neki. Mivel sok gólt várok és Fradi sikert, ezért jónak tűnik az FTC és 2,5 gól felett lehetőség is, erre szintén igen szép szorzóval csábít minket az előbb emlegetett iroda, erre 3.75x-ös pénzt dobnak utánunk.

Fotó: tempofradi.hu és nb1.hu