Gólváltás és overkedés várható a Puskás Akadémia - Pécsen

www.pmfc.hu 2014-4-18 14 48 3.pngA mai napon Mecsekből érkező labdarúgók lepik el a székesfehérvári Sóstói stadion szép zöld gyepét, hogy megmérkőzzenek a felcsúti "Akadémistákkal". Este 19:00-kor tehát Puskás Akadémia - Pécsi MFC magyar első osztályú labdarúgó bajnoki mérkőzés kezdődik Farkas Ádám sípmester vezérletével.

Puskás Akadémia - Pécsi MFC, 2,5 gól felett @ 1.86
NB1, 2014-04-18 19:00

Eredmény: 1-1

Kezdhetném úgyis, hogy ha Pécs, akkor Farkas és Puskás. A 32 éves játékvezető idén eddig egy meccset fújt a Pécsnek, ami a mecseki szíveknek igen kedves volt, hiszen azon a mérkőzésen három pontos boldogság lett úrrá Kolleréken. Az a meccs a Puskás stadionban volt, ahol az FTC volt a házigazda, akik ugye a stadionépítésük miatt kibérelték hőn szeretett arénánkat, ahol a magyar válogatott szokott borzasztóan izgalmas mérkőzéseket vívni Európa sehonnai válogatottjai ellen. Most ismét egymásra talált a Pécs, Farkas és Puskás, csak most Puskás nem a stadion lesz, hanem egy csapat, a felcsúti Puskás Akadémia NB1-es együttese.
Az Akadémia célja az NB1-ben a tuti bennragadás a legjobbak között, ám hogy ez megvalósuljon, rájöttek, a keret nem igazán alkalmas rá, ezért amolyan suhanc-rutinos egyveleget alkottak meg, hogy a kitűzött cél tényleg beváljon. Hat kanyart kell még menni a nyári szünetig, ehhez a Puskásnak jelenleg van hat pont fórja a már kieső helyen álló Pakssal szemben. Teljesíthető a dolog, főleg ha ma lenyomják az utóbbi időben igencsak maga alatt teljesítő PMFC-t. Benczés Miklósnak természetesen kell a három pont, ám mivel ma igen foghíjas lesz a csapat, nem számíthat könnyű menetre. Amennyiben a mai hiányzók nem lennének távolmaradó szerepkörben, úgy vélem sima hazai lenne ez a meccs, bár nálam még így is annak tűnik, de nyögvenyelősebb lesz a 90 perc.
Sérülés miatt Margitics és Vaskó, eltiltás gyanújával pedig Szekeres, Tamás Márk, Lencse és Tóth II B.  szorul a lelátóra.

Pécsen sokáig minden hávájdidzsi volt, mígnem Matyi bedobta a kulcsot, elzárta a pénzcsapot, ennyi elég volt, köszi. Azt hihette az ember, na most a Pécs megrottyan, ám nem így volt, mindenki szájtátva figyelte a Pécs meccseit,  a Lőrincz-Márton edzőpáros olyan focit játszatott a fiaival, amit minden magyar ember csak kívánhat a kedvenc csapatának. Na de vajon meddig tart ez a lendület? Az utóbbi négy fordulóban mintha már elfogytak volna Szatmáriék, az a csapat, amely minden meccsén rúgott legalább egy gólt, most az utolsó négy kanyarban nem hallatott magáról. Debrecenben ki lehet úgy kapni, hogy nem rúgsz gólt, Pápán azért be lehet találni Szűcs Lajos kapujába, és hát hazai pályán, jelentsük ki, kötelező a góllövés, bárki is az ellenfél.  

Ma úgy érzem, hogy megtörik a pécsi átok, és Kőváriék végre betalálnak, ám nem örömködhetnek a hármas sípszó után, mert Tischler vezérletével több gól kerül a pécsi kapuba, mint amit Hajdúch benyel. 

Fotó: http://www.pmfc.hu/
Címkék: magyar foci